promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sokkoló dolgot találtak Oroszországban, egy titokzatos kő belsejében tárult fel az emberiség titka? Az igazság más, de a felfedezés ettől még megdöbbentő
Borítókép:  Profimedia-illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Több mint érdekes a felfedezés, amely állítólag 250 millió éves.

Elképesztő ritkaságokról vannak hírek a világból, sokszor pedig maguk a tudósok is teljesen megdöbbennek, hogy mit hoznak fel a föld mélyéből. Ám a mai világban már az is nagyon sokszor megesik, hogy bizony álhírek kezdenek el keringeni bizonyos sosem létező leletekről, vagy éppen olyan információkkal tálalják azokat, amelyek nagyon messze vannak az igazságtól.

Létezik egy olyan kategória ezekre, amely angolul az out-of-place artifacts névre hallgat. Ebbe a kategóriába pedig olyan leletek, történelmi felfedezések tartoznak, amelyek sehogysem illenek az adott korszakhoz. Mondhatnánk úgy is, hogy megelőzték a korukat.

A legcsúcsabb tárgy pedig, amely ebbe a kategóriába tartozik, az egy állítólagos áramkör, ami 250 millió éves.

De vajon mi az igazság?

Sokszor megesik ugyanis, hogy valami egészen másmilyen dologról van szó, mind azt első blikkre hihetnénk. Az áramkörnek kinéző fosszília létezik, ez bizonyos, és korábban, tíz évvel ezelőtt azt is megvizsgálták, hogy hány éves lehet. Az eredmény pedig az lett, hogy akár 400 millió évnél is idősebb lehet. A feltételezett áramkört amúgy egy orosz férfi, Viktor Morozov találta halászat közben, a Khodz-folyóban, Oroszországban. Amúgy egykor itt a Szarmata-tenger terült el, és rendszeresen kerülnek el fosszíliák a területről.

A történetnek hamar híre ment szerte az interneten is, sokan pedig azonnal millió éves csúcstechnológia tálalásban adták el a sztorit, és efféle hírek még manapság is megtalálhatók a neten. Az igazságot végül egy orosz egyetem laboratóriumában sikerült kideríteni, a feltételezett áramkör nem áramkör, de kísértetiesen hasonlít arra. Tulajdonképpen egy szerves anyag, egy tengeri liliom váza, amelyet az évszázmilliók csiszoltak éppen olyanra, mintha egy ősi technológia lenyomata lenne.

Ugye, elképesztően hasonlít egy áramkörre?

(via Rakéta)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás