promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes felvételt mutattak az egyiptomi piramis rejtett folyosójáról, kiderült a sokkoló igazság
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Világszenzáció, hogy kinyitották a titkso folyosót, nagy felfedezés előtt áll a világ.

Az egyiptomi piramisok kapcsán nincs bizony nyuaglom atudományos világ berkein belül, mindig érkezik valami felfedezni való, sőt, a gízai nagy piramisok kapcsán is nagyon sok az elvarratlan szál, a gigantikus építmény elképesztő titkokat rejt még magában. De úgy tűnik, hogy egy nagy titka most feltárta magát a tudósok és zakértők előtt. Pár nappal ezelőtt ugyanis olvasni lehetett már róla, hogy kinyitották a nagy piramis egyik rejtett járatát.

Erről már régóta tudtok a tudósok, ám nem nyitották még ki azt.

A feltételezések szerint az lehetett a funkciója, hogy eloszlassa a piramis súlyát. Az átjárót amúgy egy zseniális technológiával, a müográfiával fedezték fel a szakemberek még korábban. Ők maguk is meglepődtek azon, hogy a piramist a belső rendszerek elfedésére ékzáró technológiával építették több ezer évvel ezelőtt.

Ám van egy olyan elmélet is, amely szerint a folyosó végén ott van a fáraó múmiája, ez rejtheti Hufu testét, hiszen korábban már számtalan szarkofágot találttak a piramisban, de ezek közül nagyon sok üres volt, aemly már akkor is meglepte a felfedezőket. A szakértők igazából a titkos kamrák rendeltetését is összefoglalták egy elméletben, amely szerint véletlenszerűen építették az építményeket, a tervek pedig folyamatosan módosultak, így megeshet, hogy több halotti kamrát is beleépítettek a belsejükbe.

A tudósok szerint hónapokon belül kiderülhet, hogy a folyosó végén ott lehet-e Hufu fáraó sírkamrája a múmiájával egyetemben.

Íme egy felvétel a titkos járatról:

(via Origo)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás