promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt a frásztkeltő bizonyíték? Sokkoló sötét titok a Stonehenge mellett, ebből ered minden - ez szolgáltaja az alapot a legendáknak
Borítókép:  Profimedia-illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A világ legikonikusabb építményének sötét titkai is lehetnek?

A Stonehenge a világ egyik legikonikusabb építménye, és persze Nagy-Britannia egyik páratlan kulturális kincse, amely nagyon sok embert megigézett már, hoyg ellátogasson a szigetországba. Egyszer körüljárni örök élmény, rengeteget olvasni róla, és minden titkát egy kcisit megismerni is páratlan foglalatosság, és ha már mindent tudunk róla, akkor is simán megeshet, hogy az egyik pillanatban a tudomány tökéletesen cáfol majd mindent valamiféle új lelet vagy felfedezés fényében, amely a Stonehenge mellől került elő.

Egy szakértők által felállított új elmélet szerint például határkijelölő funkciója is lehetett a gigantikus építménynek.

Sőt, nemrégiben egy új kutatás arra hutott, hogy a Stonehenge alatt is vannak még korábbi építmények, tehát nem a Stonehenge volt a legkorábbi építmény a területen, hanem valami egészen más építmény álltt előtte eme helyen:

De sötét titkokat is rejthet még az építmény?

Megeshet, hogy tényleg funkcionált kivégzőhelyként is az építmény és közvetlen környezete, és erre rengeteg nyom enged következtetni. Ám mégis van egy kő a területen, amelyek ihlettek megannyi fura sztorit. Ez a nevezetes "slaughter stone", ahol rengeteg mese keletkezett szörnyű dolgokról. A 19. században a Viktoriánus korban a követ megtalálva, illetve benne az algáktól és vasaktól vörösre színeződött vizet, az angolok azonnal azt gyanították, hogy a druidák egyik kivégzési helyén járnak, megtalálták végre a bizonyítékot. Ám ez félrevezette őket.

Az igazság az, hoyg a helyszínen nagyon kevés csontvázat hoztak felszínre, ez pedig a kultikus és csillagászati funkciót erősíti.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás