promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztő mélységbe fúrtak le a földbe, és valami iszonyatosat találtak
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Felfoghatatlan, hogy ilyen létezhet – ha valóban igaz.

A pokol a hívő emberek számára a legszörnyűségesebb helynek számít, de valószínűleg azok is hisznek a létezésében, akik nem forgatják rendszeresen a Bibliát. A pokol az a hely, ahová haláluk után a bűnösök kerülnek, mégpedig igen hosszú időre, vagy akár örökre.

Nyilvánvalóan ezt mindenki szeretné elkerülni, így évszázadokkal ezelőtt komoly visszatartó hatása volt a rosszban sántikáló emberekre, amikor a templomokban az ördög lakhelyéről, az örök kárhozat birodalmáról prédikáltak számukra.

Néhány évtizede a tudósok is alaposan meglepődtek, amikor egy vizsgálat során minden eddiginél mélyebbre fúrtak a Föld belsejébe. Kísértetiesen csikorgó, sivító hangokat hallottak odalentről, amit sokan minden bizonnyal a pokol tüzén égő lelkeknek tulajdonítanának.

1970-ben a szovjetek végeztek kutatást az orosz-finn határon, és ennek keretében jutottak le a fúróval bő 12 kilométeres mélységbe. Aztán hőálló borítást tekertek néhány mikrofonra, majd leeresztették azokat a lyukba, és így sikerült rögzíteniük a 17 másodpercig tartó „pokoli” hangokat.

Döbbenetes, de a lyuk még ma is létezik, csupán egy fedéllel takarták le, amelyen a pontos mélység szerepel: 12 226 méter. Természetesen rengeteg értékes és ritka kőzetet hoztak fel onnan, amely azóta is sok munkát ad a kutatóknak, a közembereket viszont az gondolkodtatta el, hogy talán valami természetfölötti dolog bújik meg bolygónk belsejében.

Egy leleplezésekkel foglalkozó oldal később alapos vizsgálat alá vette az ominózus 17 másodperces hangfelvételt, és arra a megállapításra jutottak, hogy manipulálták azt. Kiderült, hogy az 1972-ben készült, Baron Blood című horrorfilm 20–30 hangmintáját keverték bele, az eredeti felvétel tehát semmi izgalmasat nem tartalmazott.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás