promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Akkorát hibáztak ufóvadászat közben az amerikaiak, hogy a magyar pilóták elsüllyednének szégyenükben
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyon úgy tűnik, hogy elég költséges az ufóvadászat az amerikai légierő számára.

Ismét ufó-lázban ég az egész világ, főleg, mióta az amerikai légierő is beismerte, hogy akadtak olyan azonosítatlan repülő tárgyak, amiknél egyelőre még nem tudták megmondani, hogy földi, vagy földönkívüli eredetűek. Nemrég egy állítólagos kínai kémballon is nagy riadalmat okozott, de azt végül sikerült lelőni – azóta pedig kis túlzással szinte mindent kilőnek az amerikai vadászgépek, ami csak a légtérbe keveredik.

Magyarországon sem szokatlan, hogy az emberek ufókat látnak az égen, 1969-ben például volt egy dokumentált eset is, ahol a magyar katonák inkább biztonságos távolságból figyelték a furcsa, repülő tárgyat, mivel tudták, hogy egy rakétatámadás több kárt okozna, mint hasznot – úgy tűnik, hogy az amerikai légierő viszont inkább előbb tüzel, és aztán kérdez, ez pedig most elég sok pénzébe került az ottani adófizetőknek.

Egy amerikai vadászgépnek állítólag minden egyes rakétája 400 ezer dollárba, vagyis körülbelül 143,5 millió forintba kerül, szóval alap esetben jól meg kell gondolnia a pilótának, hogy mikor érdemes tüzelnie.

Nos, úgy hírlik, hogy nemrég történt egy elég kellemetlen eset, ugyanis az amerikai légierő egy méregdrága rakétával sikeresen lelőtt egy egyszerű, véletlenül elkóborolt, hatalmas hobbilufit, ami nagyjából 12 dollárért, azaz 4300 Ft-ért vásárolható meg a boltokban – azt hinné az ember, hogy a precíz műszereikkel tudniuk kellett volna, hogy teljesen ártalmatlan az objektum.

Ezek alapján egyre költségesebb az Egyesült Államok számára az ufóvadászat, pedig biztos, hogy fontosabb dolgokra is tudnák költeni a pénzüket. Persze most lehet, hogy kívülről nézve kifejezetten mókás a fent említett eset, de akkor biztos, hogy nem fogunk nevetni, ha az amerikai légierő egyszer valóban űrlényekkel találkozik, és kénytelen lesz felvenni a harcot velük – feltéve, ha léteznek földönkívüliek, és nem békés szándékkal jönnek a Földre.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás