promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tényleg ufót lőhettek ki Amerika fölött, egyedül a vadászgép pilótája nem hazudozik
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nyilvánosságra került egy izgalmas hangfelvétel.

Az angol UFO betűszó azonosítatlan repülő tárgyat jelent magyarul, és hivatalosan minden olyan légi objektumot ezzel a kifejezéssel illetnek, amelynek – akár ideiglenesen, akár végérvényesen – képtelenek megmondani az eredetét.

A köznyelvben az ufók kizárólagosan azokra a csészealjakra utalnak, amelyekkel a feltételezések szerint idegenek, földönkívüliek érkeznek alkalmanként a bolygónkra. Ezeknek a létezése egyelőre nem bizonyított, de jólesik arról ábrándozni, hogy nem vagyunk egyedül az univerzumban.

Ezért is keltett nagy feltűnést, hogy a közelmúltban az amerikai légierő több alkalommal különös repülő tárgyakat fülelt le az USA légterében. Később az első ilyenről bebizonyosodott, hogy kínai kémballon volt, de valami csak nem tiszta ebben az ügyben, mert aztán még több repülő objektum is felbukkant arrafelé, és az amerikai kormányzat azóta alig győz magyarázkodni.

Most közreadták azt a hangfelvételt, amelyen az egyik tárgyat észlelő F–16-os vadászgép pilótája cseverészik a földi irányítással. Mégpedig egy nyolcszögletű testről, amely a Huron-tó fölött bukkant fel, és a repülőnek sikerült is kilőnie.

„Igazából nem nevezném ballonnak… Nem is tudom, mi ez… Képtelen vagyok szemmel azonosítani. Úgy néz ki, mint egy tárgy, ami kitágult, de nehéz megmondani, mert elég kicsi és nagyon lassú”

– bizonytalankodott a pilóta, vagyis ezek szerint ő sem volt teljesen meggyőződve arról, hogy egy újabb kínai kémballon lehetett a betolakodó. A február 12-én lelőtt objektum hivatalosan egy kisméretű, fémes léggömb volt, ám a hangfelvétel alapján ez nem ilyen egyértelmű. Az F–16-os pilótája inkább konténernek nevezte volna, az igazságot pedig még alighanem jó ideig nem fogjuk megtudni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás