promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rejtélyes mélyedést találtak egy hegy tetején Angliában, íme a fotó, amelyen még a szakértők is megdöbbentek
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A szakértők nem tudják, hogy mit ábrázol a titokzatos véset.

Az IFLScience tudományos ismeretterjesztő magazin számolt be róla, hogy Nagy-Britanniában titokzatos felfedezést tettek a régészek, egyszerűen nem tudják, hogy mi ábrázolhat, éppen ezért most a nagyközönséghez fordulnak, hátha az amatőröknek is van ötletük.

Nem ez az első eset, hogy a történelem méyleiben kutató tudósok egyszerűen értetlenül állnak a látottak előtt, és nem is ez lesz az utolsó, hogy ez megtörténik, mivel a történelem mélyrétegei tele vannak ilyen fura dolgokkal.

Hogy mi van a képen?

Egy óriási kör, amelyet valamiféle fémtárggyal vályhattak kim ebből a mélyedésből pedig egyenes vonalak ágaznak szerte. Mindezt a Nescliffe-hegyen találták, ahol már korábban is több feltárás folyt. Több ezer évvel egy erőd állt a hegy tetején, amelyet később a rómaiak foglaltak el, és helyezték el védműrendszerükben.

Amióta nyilvánosságra hozták a kuszának tűnő ábrázolást, sokan megkeresték őket, hogy van tippük, mi lehet a mélyedésen, sokak szerint egy terhes nőt ábrázolhat, míg mások szerint fegyveres katonákat láthatunk az ábrázoláson.

Ám még mindig nem lehet tudni, hogy mit ábrázol a rajz, így a vadászat a megfejtésre tovább folyik. Az IFLScience oldalon találtok részleteket is, ha ti is beszállnátok az értelmezésbe.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás