promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Androidos telefont használsz? Ezt az újítást mindenképpen érdemes kipróbálni
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Google Chrome-ban eddig csak az iPhone telefonokon működött ez.

Ma már az emberek túlnyomó többsége nem asztali gépen, vagy laptopon internetezik, hanem a telefonját veti be erre. Viszont az előbbieknél nem árt figyelni, ha még mindig Windows 7/8/8.1 operációs rendszert használunk. Meglepő lehet, de még mindig vannak ilyen gépek a világban, sőt, Magyarországon is.

A Chrome böngésző 109-es verziójára alapból megéri frissíteni, aki még nem tette meg. A Google legújabb javítása 17 biztonsági rést foltoz be, amik között van elég súlyos is. Ha nem váltunk Windows 10-re, vagy 11-re, akkor a Chrome böngészőhöz innentől nem kapunk frissítéseket. Hozzátesszük, aki nagy nehezen váltani szeretne, az inkább már a Windows 11-re tegye le a voksát.

Már nincs sok idő, és 2025. október 14-én végleg megszűnik a Windows 10 támogatása, így a rendszer ezután nem kap már szoftverfrissítéseket a Microsofttól.

Közben a Chrome elérhetővé tett az androidos felhasználók számára egy olyan funkciót, ami eddig csak az iPhone-okon volt elérhető. Ez igazán hasznos lehet sokak számára, mivel az inkognitó módban megnyitott lapok zárolásáról van szó.

Innentől Androidon is ujjlenyomattal, kóddal, de akár arcfelismeréssel is zárolhatjuk ezeket, hogy más ne tudja megtekinteni. Szóval ez még pluszban adhat egy kis privát szférát a felhasználóknak.

A Google Chrome új szolgáltatását a Beállítások, ezen belül az Adatvédelem és biztonság menüben tudjuk bekapcsolni. Ha ezt megtesszük, a Chrome elhagyásakor a böngésző zárolja azokat a lapokat, amiket inkognitó módban látogattunk meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás