promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kémkednek utánad, ha a telefonodon ezeket a böngészőket használod
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az egyik okostelefonos böngésző ráadásul a legnépszerűbb.

Ma már az emberek túlnyomó többsége nem asztali gépen, vagy laptopon internetezik, hanem a telefonját használja erre. Sokan elfelejtik, hogy ez is ugyanúgy vírusos lehet, mint egy számítógép, szóval nem árt odafigyelni, hogy mire kattintunk.

Az is a kiberbűnözők malmára hajtja a vizet, hogy a legtöbben semmilyen vírusirtót, vagy antimaleware szoftvert nem telepítünk fel az okostelefonunkra, szóval ezt sem árt orvosolni.

A fertőzésnek különböző jelei vannak, melyeket nem árt feltérképeznünk, hiszen még a legleleményesebb vírus is idővel felismerhető jeleket hagy maga után. Ide kattintva például meg is nézhetitek, hogy mire érdemes figyelni.

Van persze olyan is, hogy például pont nem egy vírus, hanem egy 100 százalékosan legális program kémkedik utánunk, például egy böngésző.

A PC World most arra hívta fel a figyelmet, hogy a legnépszerűbb telefonos böngészőről, a Google Chrome-ról többször kiderült, hogy harmadik feleknek értékesíti az ezen keresztül begyűjtött adatokat, annak ellenére, hogy ezt tagadják. Erről már a mindig hiteles Forbes is lerántotta a leplet anno.

Továbbá adatvédelmi szempontból a Samsung Internetet sem bölcs döntés használni, amivel ugyanez a helyzet. A koreai cég adatvédelmi szabályzata egyértelműen kimondja, hogy a böngészés közben begyűjtött információkat hirdetési profilalkotás céljával értékesíthetik.

Érdemes megjegyezni, hogy a mobiltelefonos böngészők piacát a Google Chrome uralja 65,88%-kal.

Ha nem akarjuk, hogy kémkedjenek utánunk, akkor a lap olyan böngészőket ajánl, mint a Brave Browser, a Firefox/Firefox Focus, a DuckDuckGo, vagy éppen a Tor Browser.

Az Apple tulajdonosok fellélegezhetnek, mert a Safari alapból blokkolja a követést az iOS-en, sőt, ők be is állíthatják maguknak, hogy a cég ne zúdítsa rájuk a célzott reklámjaikat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás