promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Őszintén beszéltek a nyugdíjasok a drágulásról: ennyi pénzt hagynak ott a magyar boltokban
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Van olyan élelmiszer, amire már valóban felesleges pénzt költeni Magyarországon.

Vannak olyan szavak, amiktől ki tudja rázni az embert a hideg. Európában, köztük Magyarországon is a jelenlegi helyzetben előkelő helyen végezne az „infláció”. A koronavírus-járvány után elkezdett magához térni a gazdaság, de aztán az orosz-ukrán háború ismét felborított mindent.

Rossz hír, hogy Vlagyimir Putyin be van rendezkedve arra is, hogy a harcok akár évekig is elhúzódhatnak. Közben érezzük is ennek a hatását, mivel alaposan megdrágult minden a boltokban. Az emberek többsége lemondott a luxustermékekről, mivel már az alapvető élelmiszerek is roppant drágák, legalábbis amik nem hatósági árasak.

„Ideáig 10 ezerből kijöttem, amikor fizetni kell, most pedig egy 20-ast kell odaadni”

- nyilatkozta egy nyugdíjas az ATV-nek. Egy másik hölgy azt mondta a csatornának, hogy imádta a sajtot, mivel szeretett belőle nassolni esténként, de erről le kellett mondjon a drágulás miatt.

Közben gyorsított ágazati vizsgálatot indított a Gazdasági Versenyhivatal a tej- és tejtermékek hazai piacán, miután felmerült a verseny torzulása a szektorban. Szerintük ez is hozzájárul az áremelkedéshez, így valahogy be kell avatkozniuk.

Az ATV beszámolt arról, hogy a fürtös paradicsomból például valóban luxustermék lett. Ezért szeptemberben még csak 499 forint volt kilója, most 1999 forint. Ha 10 dekagramm minőségi sertéspárizsit akarunk venni, azért is 629 forintot kell fizetni, pedig ez novemberben még csak 449 forint volt.

A sajt már elég sok nyugdíjas kosarából került ki az utóbbi időben. Észrevehetően a többség csak akkor vásárol belőle, hogy ha akciós, másképp nem éri meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás