promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy szomszédos országban és Magyarországon is bevásárolt az ATV – megdöbbentő, itthon mennyivel fizettek többet
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ennyibe kerül most Magyarországon, ha egy szimpla paprikás krumplit szeretne otthon összedobni az ember.

Hazánkban is alaposan elszállt az infláció: a decemberi 24,5 százalékhoz képest januárban még emelkedhet is Virág Barnabás, az MNB alelnöke szerint. A szakember szerint most a kedvező időjárás a világpiaci nyersanyagárak csökkenése, az alacsonyabb áram- és gázfogyasztás is segíthet ezen a későbbiekben.

Mostanság az sem igazán szeret boltba járni, aki anno kedvelte ezt az elfoglaltságot. Már nem azt nézegetjük, hogy kipróbáljunk valami újdonságot, amivel fel tudjuk dobni az esti vacsorát, hanem az árakat, amik nagyon elszabadultak Magyarországon. A kormány még április 30-ig tartja fent az árstopot néhány alapvető élelmiszerre.

Az ATV híradója néha bevállal különleges dolgokat, és most egy normál adag paprikás krumplihoz vásároltak be Magyarországon, aztán a szomszédos Horvátországban. A szupermarketben, ahol jártak, nem volt hatósági áras burgonya, így a drágábból kellett venniük, de ez csak 70 forint többlet költséget jelentett.

Emellé hagymát tettek a kosárba, és egy csomag 65 százalékos hústartalmú virslit. A fűszerek tehát kimaradtak, szóval mondjuk fűszerpaprikát nem vásároltak. Szétnéztünk, és ebből mondjuk egy 75-100 grammos kiszerelés olyan 7-800 forint között van mostanság.

Aztán jött az euró váltás, és Horvátországban az ATV meglátogatta a határtól 2 kilométerre található Konzumot.  Magyarországon 913 forint, míg déli szomszédunknál 556 forint volt a vásárlás végösszege, ott ráadásul 90 százalékos hústartalmú virslit tudtak csak venni, vagyis jobb minőségűt, mint itthon.

A jelentős különbség egyik oka, hogy a horvát kormány a jelenlegi helyzetben mérsékelte az alapvető élelmiszerek áfáját. Egy horvát vásárló azonban hozzátette, hogy ők üdítőért, ásványvízért, és sörért járnak át hozzánk Magyarországra, mivel az nálunk olcsóbb.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás