promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: ideje elbúcsúzni a rezsikímélő hőmérséklettől Magyarországon
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A hőmérséklet visszaesik hazánkban, a jósolt nagy hózáporok azonban el fognak maradni.

Egy szavunk sem lehet, mivel januárban a jelenlegi helyzethez képest elég sokat tudtunk spórolni a rezsin. A szokatlan időjárás még hatalmas esőzéseket is hozott, csak a hegyekben találkozhattunk havazással a magasabb részeken. Magyarországon már Mátraszentistvánon és Bánkúton is síelhetünk, de Epelény is készül a nyitásra.

Ahogyan az Időkép is jelezte, a mai naptól észak felől egyre hidegebb légtömegek érkeznek hazánk felé. Lehet sokan nem örülnek neki, de a nagy havazás el fog maradni, azonban hószállingózást simán elcsíphetünk.

Tehát a tavaszt még ne várjuk, a naptár szerint is elég messze van, a télnek pedig vissza kellett térnie. Most már hozzá kell szoknunk, hogy hajnalban is jóval hűvösebb lesz, így újra picivel intenzívebben kell fűteni az otthonunkat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma a nap további részében párás idő várható, Magyarország néhány részén köd is lehet. Helyenként előfordulhat gyenge intenzitású vegyes csapadék (hószállingózás, havas eső). A keleties szél gyenge vagy mérséklet marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -2 és +2 fok között várható. Északkeleten lesz a hidegebb, a magasabb részeken pedig akár -5 fok is lehet.

Csütörtökön napközben is érezni fogjuk a lehűlést, és folytatódik a borult, párás idő ködfoltokkal. Szakadozások leginkább estétől várhatóak a felhőzetben. Helyenként gyenge intenzitású vegyes csapadék (hószállingózás, havas eső, eső, szitálás) előfordulhat. Az általában keleties irányú szél mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között valószínű.

Pénteken elszórtan előfordulhat hószállingózás, gyenge havazás, az Alföldön havas eső, eső is. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi szél. A hőmérséklet hajnalban általában -5 és 0, kora délután 0 és +4 fok között alakul.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás