promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A pénisze buktatta le a 2300 éves múmiát, megoldódott a rejtély
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Érdekes felfedezésre jutottak a szakemberek egy 2300 éves múmiával kapcsolatban.

Az egyiptomi múmiák mindig is hatalmas érdeklődést váltottak ki az emberekből a hátborzongató rituálék, a rejtett kincsek és a szűnni nem akaró rejtély miatt. Amikor felfedezésre kerül egy újabb szarkofág, akkor egyből a figyelem középpontjába kerül, hátha annak köszönhetően olyan felfedezést tesznek a kutatók, ami teljesen megváltoztatja azt, ahogyan az akkori életre gondolunk.

Persze nemcsak a hatalmas egyiptomi uralkodókból lettek múmiák, hanem másokból is, például a tehetősebb családok tagjaiból, akiket rengeteg kinccsel küldtek a túlvilágra. Viszont úgy látszik, hogy ehhez nem feltétlenül kellett egyiptominak lenniük az embereknek, ugyanis most olyan dologra jöttek rá a kutatók egy intim részlet miatt, amire valószínűleg eddig senki se gondolt.

A Kairói egyetem munkatársai vizsgálatokat végeztek egy 1916-ban megtalált, 2300 éves múmián. A nagyjából 14-15 éves fiú maradványainak tanulmányozása során kiderült, hogy nagyon gazdag családból származott, ugyanis 49 drágakő kísérte őt a végső útjára, ráadásul nagyon úgy tűnik, hogy nem is egyiptomi volt, mivel a pénisze nem volt körülmetélve – akkoriban 13 éves koruk előtt körülmetélték a fiúkat.

Az arany fiúként emlegetett múmia szarkofágját a modern vizsgálati eszközöknek köszönhetően nem kellett felnyitni, és mégis pontos adatokat sikerült szerezniük a kutatóknak. Sokan meglepődtek, hogy pont egy ilyen intim részlet volt az, ami mondhatni lebuktatta a múmia származását, de így legalább megoldódott egy több ezer éves rejtély, ami már több évtizede foglalkoztatja a szakértőket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás