promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A NASA váratlan bejelentést tett: döbbenetes dolgot találtak a Marson, ez mindent megváltoztat - a jövő marsmisszióinak lehet ez óriási segítség
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Meglepő felfedezésről számoltak be a szakértők.

Az elmúlt időszakban elképesztően megugrott az érdeklődés az űrkutatások irányába, kitágult az univerzum, és a hírversenyben is meglátszódik mindez. Manapság már nincs olyan bulvároldal sem a piacon, amely ne számolna be elsőkézből arról, hogy a NASA éppen milyen közleményt ad valamilyen új felfedezéssel kapcsolatban, vagy éppen, hogy mit vizsgál a Perseverance vagy Curiosity marsjáró. De már olyan hét sem képzelhető el, hogy legalább a csodálatos szuperkütyü, a James Webb űrtávcső egy-két képét ne közölnék a lapok.

Óriási áttörés előtt állhatunk, hiszen a Perseverance az egykori élet nyomat keresi a vörös bolygón, és óriási esély van arra, hogy a Földre hozott mintái segítségével a Mars titkait is felfedhetjük végre.

De ezek mellett is rengeteg új hírrel szolgál az amerikai űrügynökség, a NASA.

Nemrégiben például arról számoltak be, hogy egy merőben új lehetőséget találtak a Marson, amely a későbbi űrmissziók számára teremt nagy lehetőséget. Állításuk szerint a bolygó ugyanis tel lehet drágakövekkel, így ezekből vizet lehet majd fakasztani a későbbi missziók tagjai számára - számol be a hírről a PC Fórum az Arizonai Állami Egyetem cikke nyomán.

Hogy milyen drágaköveket találhattak?

Az opálról írtak a szervezet szakemberei, és ez óriási hír, mivel köztudott, hogy az opál víz megkötésével alakul ki, így pedig lehetőség nyílik arra, hogy viszonylag könnyen lehet majd belőle kivonni az élet egyik nélkülözhetetlen feltételét. A nagy felfedezés pedig csökkentheti egy-egy marsi küldetés költségeit is, hiszen kevesebb vizet kell majd a vörös bolygóra szállítani.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás