promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tom Cruise elbújhat: egy magyar pilótáról beszél a fél világ, szenzációs felvétel készült a csúcsteljesítményről
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Olyasmit sikerült elérnie a magyar pilótának, amire még Tom Cruise is elismerően csettintene.

Rengetegen látták Magyarországon is az év egyik legsikeresebb filmjét, a Top Gun: Mavericket, amiben Tom Cruise és a csapata valódi vadászgépekbe pattantak, és úgy mutatták meg a közönségnek, hogy milyen érzés egy ilyen gépszörnyetegben lenni elképesztő sebesség mellett. Az alkotás elején Maverick egy tesztet hajt végre, ami során átlépi a Mach 10-et, és láthatjuk, hogyan torzul közben az arca a testére nehezedő g-erő miatt.

A Top Gun: Maverick persze csupán egy hollywoodi film, kevés köze van a valósághoz. Tom Cruise-ra nagyjából 1,3G nehezedett a fent említett jelenet alatt, a való életben pedig 4G-6G körül már el szoktak ájulni a pilóták, és csak kevesen bírják tovább.

Nos, büszkék lehetünk egy magyar pilótára, ugyanis Szatmári 'Szatyi' László őrnagy pár éve résztvett egy szimuláción, ahol olyan teljesítményt nyújtott, hogy az valami hihetetlen – a róla készült felvételt már több millióan látták az interneten.

A magyar pilóta tesztjének videóján az látható, hogy 30 másodpercen keresztül bírja a 9G-t, és közben bizonyos szempontból egész vicces arcokat vág, ráadásul még kommunikál is – igazi csúcsteljesítmény, hogy nem ájult el, és végig reagált mindenre.

Szatmári 'Szatyi' László őrnagy valóban egy olyan dologra volt képes, ami csak a legjobbaknak sikerül, hiszen tényleg elképesztően kevés pilóta van, aki kibírja ezt eszméletvesztés nélkül – de neki sikerült, így minden bizonnyal gond nélkül megkapta az engedélyt, hogy továbbra is vadászrepülőgépeket vezethessen.

Itt lehet megnézni a magyar pilóta videóját:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás