promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lebukott a NASA: ez a fotó a bizonyíték, hogy a holdraszállás átverés volt?
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ezek szerint Neil Armstrongék mégsem voltak a Holdon?

Az emberiség legnagyszerűbb tudományos eredményei közé sorolható a holdraszállás. Neil Armstrong és Buzz Aldrin 1969. július 20-án sikeres leszállást hajtott végre a Nyugalom Tengerén, a Hold innenső oldalának egyik lávasíkján. Persze sokan nem hisznek benne, hogy az ember valóban járt volna a Holdon, sokan úgy vélik, hogy ez az emberiség egyik legnagyobb átverése, és folyamatosan bizonyítékokat keresnek erre.

Most előkerült egy fénykép, ami ismét azt bizonyíthatja, hogy a holdraszállást hamisították, ugyanis Neil Armstrong és Buzz Aldrin teljes felszerelésben egy berendezett hangárépületben látható rajta, és a háttérben még a mennyezet is belóg. A képből nagyon gyorsan mém lett, és rengetegen osztották meg a közösségi médiában. A mém készítője az alábbi szöveggel látta el a képet:

„Ezt a könyvet egy könyvesboltban találtam a holdraszállásról. Vicces, hogy látszik a stúdió mennyezete, ahol felvették, lol”

Persze ez a Facebook-bejegyzés nem tér ki arra, hogy pontosan melyik könyben látható ez a kép. Hozzá kell tenni, hogy ez még nem azt bizonyítja, hogy a holdraszállás kamu lett volna, hiszen senki sem állította, hogy ez a kép a Holdon készült volna. A holdraszállás volt az első emberi kísérlet, egyben az első sikeres kísérlet arra, hogy az ember rálépjen a Hold felszínére, és logikus, hogy előtte mindent megterveztek, és gyakorolták - ezt egyébként nagyon jól dolgozza fel Az első ember című film is.

A NASA is reagált a képre, ők azt közölték, hogy ez a felvétel még 1969 áprilisában készült, Neil Armstrongot és Buzz Aldrint ábrázolja a szkafanderükben. Ez a kép az egyik szimuláció során készült az asztronautákról, ahogy kőzetmintákat gyűjtenek össze, valamint tudományos műszereket telepítenek a Hold felszínére.

(via Snopes)

„Közösség által ellenőrizve” ikon
„Közösség által ellenőrizve” ikon
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás