Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Figyelmeztetést adott ki az OTP Bank: semmi perc alatt eltűnhet a pénz a számládról, ha nem figyelsz erre

Figyelmeztetést adott ki az OTP Bank: semmi perc alatt eltűnhet a pénz a számládról, ha nem figyelsz erre

Tech & Tudomány

Figyelmeztetést adott ki az OTP Bank: semmi perc alatt eltűnhet a pénz a számládról, ha nem figyelsz erre

Tech & Tudomány

Toronicza Péter 17:36

Nem csak az OTP-re igaz ez, hanem rengeteg másik magyarországi bankra, amit interneten keresztül szeretnénk elérni.

Sokan csinálják azt, hogy nincs kedvük beírni egy adott weboldal címét, így a Google keresőjében például bepötyögik, hogy „OTP”, aztán így jutnak el a pénzintézet főoldalára. Abszolút nem tiltott dolog ez, viszont akkor ne legyünk lusták leellenőrizni, hogy valóban az OTP Bank weboldalán járunk-e.

Magyarország egyik legnagyobb pénzintézete korábban is adott ki figyelmeztetést, hogy hamis internetes keresőoldali találatokkal csalnak ki adatokat a banki ügyfelektől az adathalászattal foglalkozó bűnözők, vagy hackerek.

Sajnos nem újdonság, hogy a fizetett hirdetések között a Google találati lista tetején áloldalak jelennek meg, amik megtévesztően hasonlítanak az eredetire. Ha azonban ide írjuk be a belépési adatainkat, akkor azok már rögtön illetéktelen kezekbe is kerültek. A Google ezeket az oldalakat olykor nem távolítja el azonnal, így nem árt résen lenni.

Szóval vagy írjuk be az eredeti URL-t, vagyis a webcímet rendesen, vagy ha már a Google keresőjéből megyünk fel a bank honlapjára, akkor a kis lakatnál ellenőrizzük a biztonsági tanúsítványt.

A csalók ügyesen dolgoznak, mert 2022 első negyedévében másfél milliárd forintnyi összeget tudtak bezsebelni Magyarországon, persze nem csak ezzel, hanem különféle módszerekkel.

Továbbra is nagyon fontos, hogy e-mailben, telefonon, SMS-ben soha ne adjunk meg jelszavakat, bankkártya adatokat, és használjuk mindenhol a többlépcsős azonosítást.

Attól is sokan ódzkodnak, hogy erős jelszavakat állítsanak be, mivel félnek attól, hogy elfelejtik, de minél bonyolultabb a kód, annál jobb.  Így is nem árt gyakran cserélgetni, és nem ugyanazt használni mindenhol.

Borítókép: Profimedia