promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Új fejezet kezdődhet az orosz-ukrán háborúban, fordulóponthoz érkeztünk egy magyar szakértő szerint
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Magyar Honvédség volt vezérkari főnöke szerint az oroszok stratégiát váltottak.

Talán senki se gondolta volna, hogy ilyen hosszú ideig fog tartani az orosz-ukrán háború, aminek a súlyos következményeit szinte az egész világ nyögi ebben a pillanatban is. Az emberek a mihamarabbi békekötésben bíznak, de úgy néz ki, hogy jelenleg egyik fél sem erre fókuszál leginkább, hanem egy bizonyos szintű „győzelem” a cél – de ezek után bármi is lesz a vége, senki se távozik győztesként.

Rengeteg szakértő elemzi jelenleg is az orosz-ukrán háború különböző eseményeit, történéseit, illetve Vlagyimir Putyin orosz elnök minden egyes rezzenését, megnyilvánulását. A minap a Magyar Honvédség volt vezérkari főnöke, Szenes Zoltán is megosztotta a gondolatait a háború jelenlegi állásával kapcsolatban, és elég érdekes dolgokat mondott, ugyanis szerinte fordulóponthoz érkeztek a dolgok.

Szenes Zoltán szerint a szeptemberi ukrán ellentámadás volt az első nagy fordulat, majd ezt követte az, hogy hadszintérparancsnokká nevezték ki Szergej Szurovikin orosz tábornokot, akit sokan csak Armageddon tábornoknak neveznek – nem véletlenül.

Szurovikin állítólag megváltoztatta az orosz haderő stratégiáját, ugyanis mióta ő „dirigál”, azóta folyamatosan támadás alatt van a civil infrastruktúra, a közműrendszerek, a villamos művek és a kritikus infrastruktúra. Ezt elvileg mélységi stratégiai bombázásnak hívják, és az a célja, hogy megtörje az ellenfél ellenállását, illetve a lakosságot – vagyis bizonyos szempontból a félelemkeltés.

Szenes Zoltán szerint az oroszok jelenleg időt akarnak nyerni, hogy több erőt tudjanak átcsoportosítani az Ukrajnába való mozgósításba – a későbbiekben pedig valószínűleg csak a Donbász elfoglalására korlátozódnak az oroszok céljai.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás