promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin számára megkezdődött a végső visszaszámlálás, forradalom készül Oroszországban – állítja egy ellenzéki politikus
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az orosz elnököt az elhibázott ukrajnai háború buktathatja meg?

Putyin elnök hatalma még nyugati elemzők szerint is meglepően szilárd, amit a nem túl sikeres, és rengeteg véráldozattal járó ukrajnai háború sem tudott aláásni. Legalábbis egyelőre, mert bizonyos jelek arra utalnak, hogy Oroszországban is fortyog, készülődik valami a felszín alatt.

A német Frankfurter Rundschau legutóbb egyenesen arról írt, hogy megkezdődött a végső visszaszámlálás az orosz elnök számára. A lap elemzője szerint az ukrán háború óriási baklövésnek bizonyult, és most már Oroszország egy forradalom küszöbén tántorog.

Ezt a vélemény az ellenzéki Ilya Ponomarev meglátására alapozzák, aki 2007 és 2016 között maga is az Állami Duma tagja volt, így belülről tudja elemezni a jelenlegi helyzetet. 2014-ben a parlament 450 tagja közül egyedül ő szavazott az ellen, hogy Oroszország bekebelezze a Krímet, ami a mai háborús események egyik elindítója is volt.

„Azt hiszem, ebben a szituációban már elkerülhetetlen, hogy erőszakos és fegyveres tiltakozással nézzünk szembe”

– nyilatkozta Ponomarev, aki szerint máris rengeteg orosz, mintegy 4 ezer honfitársa harcol a fronton az ukránok mellett, a döntő pillanatban pedig arra is készek lesznek, hogy a hazájukba visszatérjenek, és ott változást kényszerítsenek ki.

Az ellenzéki politikus azt állítja, hogy létezik az Orosz Szabadság Légiója, amely jelenleg két zászlóaljból áll, ám ezt az információt egyelőre semmilyen más forrás nem erősítette meg. Ponomarev részéről nyilván kötelező egyfajta kincstári optimizmus, hogy lelket öntsön az odahaza élő, de szintén változást akaró polgárokba.

A politikus szerint ellenálló csoportok már Oroszországon belül is működnek, és közéjük tartozik az a „hadsereg” is, amely augusztusban egy autóba rejtett pokolgéppel megölte Darja Duginát, a nacionalista orosz filozófus, Alekszandr Dugin lányát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás