promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin két atombombát is fel akart robbantani a napokban, de komoly ellenállásba ütközhetett egy szakértő szerint
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az orosz elnök állítólag csak tesztrobbantásokat akart, de nem jöttek össze neki.

Hiába reménykednek az emberek már hónapok óta a békekötésben, sajnos úgy tűnik, hogy egyre csak feszültebb lesz a helyzet az oroszok és az ukránok között, hiszen Vlagyimir Putyin már jó ideje fenyegetőzik azzal, hogy atomot is képes lenne bevetni Oroszország biztonságának érdekében – sőt, azt is kiemelte már, hogy egyáltalán nem blöfföl, szóval senki se tegye próbára őt.

Úgy tűnik, hogy az orosz elnök tényleg komolyan eljátszadozott az atomcsapás gondolatával, ugyanis az ismert szakértő, Valery Solovey információi szerint Putyin az elmúlt két hétben két tesztrobbantást is elrendelt: az egyik atombombát a víz alatt, a Barents-tengeren akarta felrobbantani; a másikat pedig a föld mélyén, Arhangelszki környékén szerette volna – de végül állítólag egyikből se lett semmi.

A szakértő azt állítja, hogy egy elmaradt teszt lehet akár véletlen is, de kettő már nem valószínű, így van rá esély, hogy Vlagyimir Putyin akarata ellenállásba ütközött, és konkrétan szabotázs áll a meg nem valósult tesztrobbantások hátterében – ez pedig arra utal, hogy egyre kevesebben állnak az orosz elnök mögött, és nem mindenki támogatja körülötte az atomfegyverek bevetését.

Valery Solovey szerint, ha elmarad majd egy esetleges harmadik próba is, akkor szinte egyértelmű lesz, hogy belső/külső szabotázsról van szó. Egyelőre annyi biztos, hogy ezeknek a tesztrobbantásoknak a híre sokakat aggodalommal töltött el, és elképzelhető, hogy pontosan ez volt Putyin célja velük.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás