promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Uncharted: Legacy of Thieves Collection PC – Végre számítógépen is Nathan Drake kalandorcsizmájába léphetünk
Borítókép:  Sony Interactive Entertainment
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Azt mondják, a jó dolgokhoz idő kell és az Uncharted: Legacy of Thieves Collection PC-s verzióra ez maximálisan igaz. A jó hír az, hogy a várakozás megérte, mivel a sorozat első útja PC-n kiváló, számos PC-specifikus extrával felvértezve, amelyeket mind-mind megtapasztalhatsz a saját kis konfigurációdon és a PlayStation 5-ről portolt játék kiváló teljesítményt nyújt minden téren.

Ráadásul nem is egy játékról, hanem kettőről van szó, hiszen ez egy speciális kiadás, amely tartalmazza az Uncharted 4: A Thief's End és az Uncharted: The Lost Legacy-t tartalmazza. A PC-s portot ugyan nem az eredeti fejlesztő, a Naughty Dog, hanem az Iron Galaxy végezete, de nem kell panaszkodnunk, mert kiváló munkát végeztek a két játék platformra való eljuttatásában. Mindkettő immár 4K/60fps sebességgel játszható, feltéve, hogy rendelkezel az ehhez szükséges specifikációval, míg az ultraszéles monitorok támogatása kiváló lehetőséget biztosít Nate és Chloe kalandos kalandjainak átélésére.

Mindezek mellett az AMD Fidelity FX Super Resolution 2 és az NVIDIA DLSS beépítése minden téren üdvözlendő teljesítménynövekedést biztosít. Ez különösen akkor volt hasznos, amikor a játékokat a Steam hordozható kis kütyüjén: Steam Decken futtattam (amely csodálatosan teljesített), és az Ultra beállításokon, 1200×800-as felbontás mellett is olyan általában 30 FPS körül mozgott, de 45 FPS körüli értékre is felment.


Kép: Sony Interactive Entertainment

PC-n is élvezheted a DualSense előnyeit

Ahogy az más eredetileg PlayStation 5-re készült PC-s portjaira is jellemző volt az utóbbi időben, a DualSense támogatás a Legacy of Thieves Collectionben is megjelenik, illetve azokat is kényeztetik a készítők, akik a Razer, a Logitech vagy a Corsair speciális eszközökkel rendelkeznek.

További figyelemre méltó újdonságok a továbbfejlesztett textúrák és modellminőség, az anizotropikus szűrés, a jobb árnyékok és az ambient occlusion révén érkeznek. Kissé kiábrándító, hogy a gyűjteményben nincsenek sugárkövetési lehetőségek (illetve angolul a geeknek: raytracing), bár számítottam rá, hogy ez lesz a helyzet, mivel a PlayStation 5 verzióban sincs sugárkövetés. És bár még mindig jól néz ki, a gyűjtemény még ultra beállításokon sem néz ki olyan jól, mint a Marvel's Spider-man Remastered vagy a Horizon Zero Dawn PC-n.

Mindezek ellenére az egész egy meglehetősen egységes csomagot alkot, és a játék nagyon jól teljesít az én RTX 3080Ti-mon, 3440×1440-es felbontáson, kikapcsolt vsync mellett.

Teljesítményadatok egy i7 8700K-s, 3080Ti-vel hajtott platformon:

  • 3440×1440 Ultra: 95fps átlagosan
  • 3440×1440 High: 100fps átlagosan
  • 3440×1440 Medium: 110fps átlagosan
  • 3440×1440 Low: 118fps átlagosan


Kép: Sony Interactive Entertainment

Ha az egér és billentyű kombó szimpatikusabb, azt is lehet

Érdemes megjegyezni, hogy egyik játékot sem játszottam egérrel és billentyűzettel. Mint sok más harmadik személyű akció-kalandjátékban, az A Thief's End és a The Lost Legacy esetében is a kontrollert éreztem a legjobb módszernek a végigjátszásra. Ennek ellenére mindkét játék tökéletesen játszható úgy is, ha nincs nálad kontroller, vagy ha inkább egérrel és billentyűzettel játszol minden játékodban.

Ha még nem játszottál az Uncharted-játékok egyikével sem, ez biztosan nem egy rossz hely a kezdéshez. Ha pedig mindkettőt PC-n játszod, a grafikai hűség és a teljesítmény finomhangolásának lehetőségével, akkor ez a legjobban ajánlott módja annak, hogy megtapasztald őket.

Az Uncharted 4 és Uncharted: The Lost Legacy az elmúlt generációban két kedvenc játékom volt. Az Uncharted 4 teljesen új szintre emelte a PS3-as trilógia grafikáját és környezeti elemit, ami visszatekintve is lenyűgöző, tekintve, hogy az immár jócskán előző generációnak számító, alap PS4-en játszódott. Másrészt az Uncharted: The Lost Legacy még Nathan Drake kalandjait háttérbe szorította a történet terén, amely rövidebb, de nagyon jól kidolgozott volt.


Kép: Sony Interactive Entertainment

Még mindig messze jobb, mint a Tom Holland-film

Hozzá kell még tennünk azt is, hogy egyértelmű, hogy a Sony ezzel kihasználja az Uncharted-filmet, amely Tom Holland és Mark Wahlberg főszereplésével kétségtelenül új játékosokat hoz a játékfranchise-hoz. Kár, hogy a film elég csapnivaló lett és a két Uncharted játék története és digitális színészi alakításai is mérföldkövekkel jobbak (illetve jobban passzolnak a két eredeti karakterhez), mint a filmben láthattunk.

Most már csak abban reménykedhetünk, hogy a Sony végre-valahára az eredeti trilógiát is kihozza PC-re, mert az egyelőre még csak PlayStation konzolokon játszható.

-Herpai Gergely (BadSector)-

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás