promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Veszély? A Google elképesztő változást jelentett be, a magyarok is nagyon meg fognak lepődni
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

2023-ban jön az újítás, amely nagy segítség lehet minden felhasználó számára.

Az utóbbi időben az adatkiszivárogtatásokról szóló hírek uralták a digitális világot, hiszen az egyre gyarapodó digitális platformok, csevegési csatornák és közösségi oldalak, illetve online vásárlási lehetőségek következtében egyre több adatunkat adjuk meg különböző helyeken. És néha bizony egészen kusza hírekkel találkozhatunk azt illetően, hogy adataink, a legszemélyesebb dolgainkról szóló információk bizony kiszivárogtak.

Nagyon nehéz ezeket kiszűrni, de a Google most ennek a megoldására tesz kísérletet, és ennek valószínűleg Magyarországon is nagyon sokan örülni fognak. Mégis miről van szó pontosan?

A Google 2023 elejétől felugró ablakokban üzen a usereknek, ha az adataikat megtalálja kereső oldali találatokban. Ezt a funkciót, vagyis inkább feature-t már teszteli a gigavállalat, így szeptembertől egyes falhasználók számára már elérhetővé tette ezt az eszközt. Így ők ellenőrizni tudják, hogy például telefonszámuk vagy esetleg más fontos adatuk a nyilvánosság elé került volna annak ellenére, hogy nem szabadott volna kiszivárogni.

A HVG számolt be róla, hogy a Google a Twitteren tett közzé egy bejelentést, amelyben 2023 elejére ígérik az eszköz megjelenését a széles publikum számára is. Így, ha értesítést kapunk, hogy a találati oldalak egyikén megjelentek az adataink, akkor a Google-től kérhetjük, hogy tűntesse el majd ezeket. Érdemes megjegyezni, hogy a Google csak a keresésből tudja törölni ezeket, amely oldalon ezek megtalálhatók, onnan nem.

Íme a bejelentés:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás