promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Forradalmi változás TikTok-on: lehet ezután már nem is akarod használni?
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hamarosan már az összes ország összes felhasználója számára elérhető lesz a TikTok legújabb funkciója, miszerint nem tetszésünket nyilváníthatjuk ki, ha valami nem odaillő jön velünk szemben. 

Még magam sem tudom, hogy ez egy jó dolog-e, hiszen az Instagram is elindult abba az irányba, hogy fiatalok milliói kerüljenek ki a nyomás alól, hogy mennyien „kedvelik” képeiket, tartalmaikat, mivel egy ideje el lehet rejteni a kedvelések számát. Azonban fontos megjegyezni, hogy a TikTok rendelkezik a legkisebb cenzúrával, mivel sajnos a kiskutya altatásától kezdve, a nagyi haldokolásáig, mindent enged a platform.

A dislike gombbal, értelemszerűen a nemtetszésünket fejezhetjük ki a tartalmak de akár a troll kommentek iránt is. A közösségi oldal már tavasz óta teszteli a fejlesztést, és úgy tűnik, hogy pozitívan értékelték az eredményeket.

A TikTok menedzsmentje abban bízik, hogy a funkciónak köszönhetően könnyebbé és átláthatóbbá válik a moderáció, lényegében átteszi a moderálás funkcióját magára a felhasználóra.

 A dislike által megfelelő használat szerint a rendszer képes jelezni a gyűlöletkeltő, bántó és spam kommenteket, így azokat egyszerűbb lesz szűrni a kontroll csapatnak, és ezáltal normálisabb kommentszekcióban alakulhatnak ki diskurzusok.

Azonban fontos tudni, hogy a YouTube-hoz hasonlóan a TikTok sem fogja láthatóvá tenni a dislike számokat, hogy annak használatával ne lehessen visszaélni.

A dislike-ot hozó frissítés a napokban az összes felhasználó profiljában elérhető lesz.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás