promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lebukott a TikTok – A legtöbb felhasználó pánikba is esett a hír hallatán
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Legalábbis azok a felhasználók, akik nem szeretik, ha egy program kémkedik utánuk.

Amikor belekezdünk egy tech cikkbe, akkor mindig nem győzzük hangsúlyozni, hogy az a legfőbb szabály interneten, hogy ne adjuk ki adatainkat ismeretleneknek. Egy gyanús linkre kattintás, és rögtön a csalók hálójába kerülhetünk.

Az is a kiberbűnözők malmára hajtja a vizet, hogy Magyarországon a legtöbben semmilyen vírusirtót, vagy antimaleware szoftvert nem telepítünk fel az okostelefonunkra, vagy a számítógépünkre. Ha ez eddig kimaradt, akkor nem árt orvosolni.

A mai világban már van olyanra is példa, hogy nem egy vírus, hanem egy száz százalékosan legális program kémkedik utánunk, például egy böngésző. A Google Chrome-ról többször kiderült, hogy harmadik feleknek értékesíti a programon keresztül begyűjtött adatokat, a Samsung Internet meg nem is tagadja, hogy ezt csinálja.

A TikTok-nak már Magyarországon is rengeteg felhasználója van. Most a népszerű alkalmazásról derült ki, hogy valószínűleg kémkedik a felhasználók után.

A raketa.hu számolt be róla, hogy a videómegosztó beépített böngészőjében van egy olyan kód, amelynek segítségével a TikTok láthatja, hogy milyen billentyűket nyomnak le a felhasználók. A hibát Felix Krause biztonsági szakértő szúrta ki. Ez azért is gond, mert ha böngészőben ragadunk, akkor érzékeny adatokat is kiadhatunk, mint mondjuk a jelszavaink.

A cég közben kiadott egy közleményt, amiben arra hívják fel a figyelmet, hogy a funkció hibakeresési és hibaelhárítási céllal került be a böngészőbe, de adatokat nem gyűjtenek vele.

A TikTok a második legnépszerűbb közösségi oldalnak számít a fiatalok körében. Az alkalmazást a másik nagy rivális, a YouTube tudta megelőzni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás