promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hihetetlen kép készült a Marson, most a NASA furcsa fotójáról beszél a Földkerekség
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Itt a hét felvétele, szinte mindenki macskát lát a képen.

A NASA nem fukarkodik képekben és fotókban, ha a Marsról van szó, hiszen hétről hétre több felvételt is közölnek, amelyeket többek között a marsjáró szupersztár, a Perseverance készít. A fotók között néha egészen megdöbbentő dolgokat lehet kiszúrni, néha csupán a pareidolia játszik a képzeletünkkel, ám sokszor megesik tényleg az is, hogy percekig csak bámuljuk a monitort, és nem hisszük el, hogy tényleg ezt látjuk?

Ilyen volt például a feltételezett marsi kapu esete, amikor sokan azonnal bejáratot láttak egy olyan helyen, ahol csak sziklák voltak, ám úgy formálta őket az idő, mintha egy bejárat lenne. Sok összeesküvés-elmélet hívő pedig azonnal rásütötte a képek láttán a bolygóra, hogy igazából ezen keresztül jutottak el a Földre az űrlények, akik korábban beavatkoztak az emberiség történelmébe is.

Ám később szakértők cáfolták a kapu-elméletet, és egy földi jelenséggel írták le, hogy képződhetett a szikla.

De korábban már majmot és a sziklákon vígan heverő nyakkendős embert (!) is látni véltek a Marsról érkező képeken. Most egy nagyon furcsa sziklát kapott lencsevégre a Perseverance marsjáró, mintha egy macsak játszana a bolygón, vagy éppen prédájára készülne lecsapni. Szinte minden újság a Mars macskája címmel titulálta a képet, amely a hét legjobban pörgő felvétele lett. Egy olyan sziklát ábrázol, amelynek nagyon macska alakja van (IDE kattintva megnézhető).

A NASA szavazásán most ez lett a hét felvétele, amúgy a fotó még szeptember 8-án készült.

(via HVG)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás