promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiderült az egyiptomi piramisok döbbenetes titka, sok ember gondolkodása örökre megváltozhat a tudósok felfedezése után
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Új vizsgálatok egész más megvilágításba helyezik az építés körülményeit.

A legnagyobb kérdés a világ legrejtélyesebb építményeival kapcsolatban, hogyan építették azokat. Így például a Stonehenge, a Húsvét-szigetek szobrai vagy éppen az egyiptomi piramisok kapcsán a szakértők folyamatosan vizsgálják már évszázadok óta, hogy évezredekkel ezelőtt, amikor még nem álltak rendelkezésre azok a technikák és technológiák, amelyek ma. Az eredmények pedig mindnehol nagyon érdeklik az embereket, így Magyarországon is számos olyan fórum található az interneten is, ahol az új eredményeket folyamatosan közlik.

Korábban már több kutatás is foglalkozott az építőkkel és az építési eszközökkel, ám most a tudomány és a kutatók egy másik összetevőjét is megtalálhatták a megoldsának, amely kicsit árnyalja az építés körülményeiről alkotott feltételezéseinket. Most a HVG a PNAS amerikai akadémiai folyóiratban megjelnt cikket szemlézett, amely forradalmi dologról számol be.

Talán az új felfedezések sok ember gondolkodását megváltoztatják korábbi elméletek ellenében, hogy ki is építhették a gigantikus építményeket.

A szakértők szerint az építkezések sikeréhez az évezredekkel ezelőtt egészen máshogy kinéző földrajzi környezet is nagyban hozzárult. Már a Gízai-fennsikon kikötőt hoztak létre az egyiptomiak, hogy közel tudhassák szállítani az építőelemeket. Ez a három nagy piramistól 7 kilométer távolságra lehetett, és innen nagyon mély csatornákon át hajóztak tovább a szállítmánnyal.

A kutatók a talajból vettek kőzetmintákat, ezek pedig megfeleltek a a Nílus egyik ősi ágának. A meder pedig a piramisok alapja felé nyúlik. Ráadásul arra jutottak, hogy több ezer éve még tavak is voltak a piramisok környékén, amelyek szintén megkönnyítették a szállítást. A vízszint Tutanhamon uralkodása alatt kezdett el drámaian csökkenni, ezt pedig a múmiák fogainak vizsgálata alapján állapították meg.

És tutod, hogy melyik országban van a legtöbb piramis? Eláruljuk, hogy nem Egyiptomban, íme a hely, ahol közel 300 gigantikus piramis található:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás