promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli fotót közölt a NASA a világűrből, eljött a pillanat, hogy az emberiségnek leessen az álla
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A James Webb űrtávcső újra zseniális képet hozott.

A James Webb űrtávcső elképesztő távolságokba lát el az űrben, és most újra bebizonyította, hogy szakértők és tudósok zseniális kreálmányának az emberiség eddigi legnagyszerűbb találmányai között a helye. Szinte hihetetlen is kimondani, de már ez a 3. hét, hogy szemkápráztató fotói segítségével élesben is láthatjuk a messzi-messzi galaxisokat. A Perseverance marsjáró mellett a NASA egyik legikonikusabb szuperszerkentyűje lett a 21. században, egy popkulturális ikon, amely hozzájárul ahhoz, hogy az olvasóközönség érdeklődését terelje az űrkutatás irányába.

Van olyan rajongója, aki otthon elkészítette a miniatűr másolatát is, ami szintén képekkel foglalkozik, a Cellar Nerd nevű YouTube-blog gazdája egy kisfilmben is közzétette alkotását.

A James Webb űrtávcső most egy 500 millió fényévre lévő galaxisról készített képet, a távoli, űrbéli entitást amúgy a formája alapján Kocsikerék-galaxisnak nevezték el a szakértők. És talán ez az űrtávcső eddig leglátványosabb fotója. A látványért elsősorban az a felelős, hogy két különböző galaxis összeütközött - magyarázza az Űrvilág. De ne olyan ütközést képzeljünk el, amikor minden nagy dirrel-durral történik, itt elsősorban ugyanis gravitációs vonzásról, csillagpor-sűrűsödésről van szó.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás