promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megnyílt az ég, perzselő lila fénnyel ereszkedett a Földre egy földönkívüli jármű? Az év fotója lett volna, ha nem derül ki a csúf igazság
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A látvány félelmetes és ijesztő egyszerre.

Elképesztő fotó készült Ausztráliában egy kis város környékén, az éjszakai égbolt lilás fényben úszott, és úgy tűnt, mintha meg is nyílt volna egy pillanatra. Valószínűleg nagyon sokaknak azonnal a Netflix csúcsprodukciójának, a Stranger Things képsorai ugrottak be, amikor meglátták a nem mindennapos jelenségét az égen. Talán a városka több ezer lakosa már azon agyalt, hogy milyen szögből készítse el élete fotóját arról az eseményről, amely valószínűleg azonnal világhírt hozott volna Mildurának.

Aztán még mielőtt lehetett volna födönkívüliekről vagy UFO-król beszélni, kiderült a csúf igazság. De ettől függetlenül a látványt nem kell magyarázni, magáért beszél a kép, elképesztő látványban lehet részünk, és a fotók segítségével a világ így is értesült a színzációs jelenségről.

Mi történt valójában Ausztráliában azon a különleges éjszakán?

A fények egy gyógyszeripari cég telephelyéről jöttek - írta meg a The Guardian nyomán a Telex. Az üzemben orvosi marihuánához termesztenek kannabiszt, a cserjék neveléséhez pedig nagy teljesítményű lámpákat használnak, amelyek ilyen fénynel égnek. A cég közleményt is kiadott azesettel kapcsolatban, egyszerűen elfelejtették a redőnyket lehúzni, ezét látszódtak azok az égen.

Íme a fotó:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás