promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez a terápia tudományosan gyógyítja a lelked és megszabadít a felgyülemlett stressztől
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem hinnéd, de hivatalosan is segíti a vakáció a mentális egészséget. Na de hogyan? Most elmondjuk, mit gondolnak ausztrál szakértők:

Utazási terápia, így segíti a vakáció a mentális egészséget. A nyaralók több időt töltenek a szabadban, ami lehetővé teszi számukra a D-vitamin és a szerotonin szint emelését, akár hideg, akár meleg országba látogatnak.

A nyaralás egyfajta terápia lehet a törékeny mentális egészséggel küzdők számára.

Az „utazási terápia” ezen koncepcióját támasztja alá a közelmúltban végzett ausztrál kutatás, amely szerint párhuzamot lehet vonni az utazási tapasztalatok és a mentális egészségi zavarok között, például demenciával küzdők számára rendkívül jó terápia, ha utaznak.

Mi lenne, ha a turizmusnak valódi gyógyító ereje lenne?  Az utazási terápia fogalma ugyanis egyre nagyobb teret hódít az egészségügyi szakemberek körében.

Az ausztrál Edith Cowan Egyetem (ECU) kutatóinak turizmussal és egészségügyi szakértőkkel együttműködve végzett tanulmánya kifejti, hogy bár a vakáció, a szabadidő és a pihenés ideje, terápiás vonatkozásai is lehetnek.

A nyaralás környezetváltást és új élményeket jelent mindenki számára, ezenkívül a nyaralók több időt töltenek a szabadban, ami lehetővé teszi számukra a D-vitamin és a szerotonin szintjének emelését, akár hideg, akár meleg országba látogatnak.

Nyaraláskor általában fizikailag aktívabbak vagyunk, jellemzően például többet sétálunk a szokásosnál. Ráadásul az étkezések nagyobb valószínűséggel közös élmények, amelyek magukban foglalják a másokkal való szocializációt, amelyről tudjuk, hogy pozitívan befolyásolja például a demens betegek étkezési viselkedését.

Mindezek az élmények együttesen „holisztikus turisztikai élményt” képviselnek. A Covid-járvány által fémjelzett két év után pontosan, hogy az elmúlt évek tapasztalata által meghatározzuk a turizmus egészségügyben betöltött szerepét, hiszen tudományosan is gyógyító hatással bír egy-egy kiruccanás.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás