promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási bejelentést tett a NASA, példátlan dolog történik az emberiség történelmében
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Történelmi pillanatokat élünk majd át.

A NASA elképesztően sok népszerű projektet pörget, és miközben a Mars-misszió célja a rengeteg felbecsülhetetlen tudományos lelet és információ mellett az is, hogy végre megtudhassuk, volt-e élet a vörös bolygón, ennek érdekében a Perseverance és a Curiosity marsjárók elképesztő munkát végeznek, de egy másik hatalmas projektje az űrhajózási hivatalnak a James Webb Űrteleszkóp, amelet közel fél évig karibráltak a megfelelő beállítások érdekében.

És már véeszesen közeleg a nap, amikor közlik az első színes fotót is, amelyen olyan színes képet láthatunk a világűrről, amelyet az emberiség még sosem láthatott, olyan messzire és olyan jó minőségben láthatunk el, ami tényleg történelmi pillanat lesz. Ha nyilvánosságra hozzák a fotókat.

Erre pedig július 12-én, magyar idő szerint 16 óra 30 perckor kerül majd sor.

A NASA egyes szakértői már látták a felvételeket, és kicsit promózták is. Thomas Zarbuchen, a NASA Tudományos Missziós Igazgatóságának egyik vezetője például a saját bevallása szerint könnybe lábadt szemekkel állt a James Webb Űrteleszkóp első színes fotói láttán.

A NASA most újabb információkat osztott meg az emberiséggel a nemsokára kiadásra kerülő képekkel kapcsolatban, elmondták ugyanisa megfigyelt területeket, így például az Éta Carinae-köd, amely 7600 fényévre van a Földtől, vagy éppen a WASP-96 b, amely az első olyan planéta, amelynek nincsenek felhői. De megfigyelték például a NGC 3132 planetáris ködöt, illetve a Stephan's Quint galaxist is.

Még pár nappal ezelőtt amúgy már egy tesztkép felkerült az internetre, amely megmutatja az űrteleszkóp mindent lehengerlő erősségét elődeihez képest:

(via HVG)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás