promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A NASA döbbenetes fotót hoz nyilvánosságra a világűrből, az emberiség sosem látott dolgokba kap tiszta betekintést
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A NASA szakértője majdnem elsírta magát, amikor meglátta a képet.

A NASA kapcsán az utóbbi időben a marsi expedíciótól, a Perseverance és a Curiosity nagy felfedezéseitől vőlt hangos a világsajtó, aztán egyre többet cikkeztek már a James Webb Űrteleszkópról is, amelynek a segítségével az emberiség hihetetlen messzségekbe láthat el az univerzumban, ráadásul szenzációs fotókat készíthetünk. A szerkezetet közel fél évi karibrálták a megfelelő beállítások érdekében, hogy a leglátványosabb fotó készülhessen el. Korábban pedig a NASA szakértői már előre be is jelentette, hogy mikor fogják nyilvánoságra hozni az első, történelmi léptékű fotót, amelyet a szuperszerkezet készít.

Július 12-én jön maj el a nagy nap.

Ám szépen lassan rengeteg információt kapunk majd, többek között azt is, hogy  a tudósok már látták ezeket a képeket, és nagyon megérintette őket. Thomas Zarbuchen, a NASA Tudományos Missziós Igazgatóságának egyik vezetője például könnybe lábadt szemekkel állt a James Webb Űrteleszkóp első színes fotói láttán.

Már azt is lehet tudni, hogy a július 12-én bemutatásra kerülő fotó a legmélyebb betekintést engedi majd az emberiségnek a világűrbe, illetve egy exbolygó légköréből származó információkat is kapunk. Segítségével pedig az emberiség talán képes lesz választ adni az egyik legnagyobb kérdésre, arra, hogy keletkezhetett az univerzum.

Korábban amúgy már egy tesztkép felkerült az internetre, amely megmutatja az űrteleszkóp elképesztő erejét elődeihez képest:

(via HVG)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás