promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas bejelentést tett a NASA, nyilvánosságra hoznak egy fotót, amihez foghatót még nem láthatott az emberiség
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A NASA fontos napra készül.

Július 12-én fontos nap jön el az űrkutatásban, így azok számára, akik szeretik a NASA nagy bejelentéseit, és az ezzel kapcsolatos elképesztő érdekességeket, már most ideje bevésni az időpontot a naptárjukba. Az elmúlt hónapok NASA-val kapcsolatos hírei mellett, amelyek elsősorban a nagy marsi projekttel foglalkoztak, így a Curiosity és a Perseverance marsjárművek fontos kutatómunkáival a vörös bolygón, ez egy üde színfolt lehet majd.

A James Webb Űteleszkópról van ugyanis szó, amelyért a tudományos világ rajong, az első színes fotóját pedig majd július 12-én csodálhatjuk majd el.

Nagy lépés ez az emberiség ez az emberiség és az űrkutatás számára. Eric Smith, aki a Webb-bel foglalkozó szakemberek között az egyik legfontosabb munkát végzi, így a pillanatnak és az eseménynek megfelelően nyilatkozott, mint elmondta, az emberek olyan látványt kapnak majd a szemük elé, amelyhez foghatót sem láthattak még.

A szerkezetet amúgy közel fél évig karibrálták, a megfelelő beállítások után pedig következhet az első, igazi nagy dobásnak ígérkező elképesztő fotó a világűrről. Korábban amúgy már közöltek egy tesztfelvételt, ezen pedig látszott a zsuperprecíziós gépezet ereje a zelődeihez képest.

(via Origo)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás