promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Világító szemű űrlényekkel néztek farkasszemet az űrhajósok a világűrben? Meglepő kép került nyilvánosságra, maguk a tudósok sem tudták hirtelen, hogy mi a szitu
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

"Kik néznek bennünket?" - tette fel a kérdést az űrhajós.

A NASA marsi missziója óta sokkal több az interneten az olyan fotó és kép, amelyek láttán nagyon sokan csettintenek egyet, miközben kimondják azt a mondatot, hogy "Na, ugye? Itt a bizonyíték!". A Perseverance ugyanis nagyon sokszor küld haza a Földre olyan képeket, amelyek első blikkre, főleg a Marsot kevésbé ismerők számára nagyon különlegesen hathatnak. Földönkívüliek ténykedésére utaló nyomokat is tartalmazhatnak, gondolja a laikus.

Már nagyon régóta vannak ilyen fotókra és videókra szakosodott YouTube-csatornák és online felületek is szerte az interneten.

Viszont ritka az olyan felvétel, mint ami most érkezett, hogy egy űrhajós vicceskedjen űrlényekkel, földönkívüli társaságról. Pedig most éppen ez történt, ugyanis Szergej Korszakov, a Nemzetközi Űrállomás egyik szakembere feltöltött a Twitterre egy képen, amelyen olyan, mintha űrlények bámulnák az űrhajóst, miközben a fotót készíti. A felvételt amúgy a Futurism tudományos ismeretterjesztő oldal után közölte az Origo.

Korszakov azt a pillanatot örökítette meg, amikor a Progress MS-18 űrhajó éppen a nemzetközi űrállomásról lecsatlakozik. Első blikkre pedig nagyon úgy tűnik, hogy két idegen alak bámul minket az űrhajó oldaláról.

Korszakov a kép mellett viccesen meg is jegyzi, hogy ki az a két potyautas, aki figyel minket?

A valóság viszont az, hogy ezek bizony az űrhajó alkatrészei, csak éppen úgy állnak, mintha R2-D2 nézne minket.

[[vid1]]

[[cikk1]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás