promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már 1000 évvel ezelőtt létezett repülő? Íme a bizonyíték
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A 20. század egyik legnagyobb rejtélye a  Kimbaja-leletek aranyból kimunkált darabjai, melyek időszámításunk előtt 500-ból származnak és egy darabja teljesen megegyezik a mai modern repülőgépek technikai felépítésével.

 De ez hogyan lehetséges? Valójában ez csak egy véletlen és madarat ábrázol a kincs? Erre keressük a választ.

A Kimbaja kincseket dél-amerikai Kolumbia területén tárták fel. A leletek közül is a leghíresebb az aranymadár, melyet csak repülőgépként neveztek el. Az alig 5 cm hosszú aranytárgyat valószínűleg nyakláncon hordták.

Az arany leleteket később egy ismert ékszerész megvizsgálta és felkérésre öntvényeket készített belőlük. A rejtélyes repülőgép tárgyról kikérte pár repülés szakértő véleményét, akik eszméletlen következtetésre jutottak.

Az időszámításunk előttről származó aranytárgy egy lökhajtásos repülőgép modellje. 

Ebből arra következtetünk, hogy a ősi népek  műszakilag sokkal fejlettebbek voltak, mint ahogy azt mi hittük. Igaz, hogy egy ideig azt gondolták, inkább állatnak a mása a kis aranytárgy, de szakértők szerint nem ábrázol semmilyen madarat, se denevért, se rovart, se repülőhalat.

Az arany lelet egyértelműen repülőgép vonásait viseli, mint sem állatét.  Ha állatot ábrázolna, akkor a szárnyak rossz helyen lennének túl messze és hátul helyezkednek el az állat súlypontjához képest, ellenben tökéletes helyen vannak, ha egy lökhajtásos repülőről van szó. 

Azonban nem csak ez az egy bizonyíték van arra, hogy az ősi kultúrák már ismerték a repülést ugyanis 14 ilyen repülő lelet van a világon, melyek szintén idősebbek 1000 évnél. 

De itt még nincs vége. 1994-ben 3 kutató megépítette a lelet pontos mását nagy méretben, vizsgálva azt, hogy a gép a levegőbe tud-e emelkedni? 

Hihetetlen volt a végeredmény, az ősi időből származó lelet lemodellezett mása képes volt repülni, de nem csak repülni manőverezni is.

Igaz, hogy a mai gépek szárnya kicist kisebb, de a modellnek a paraméterei megegyeznek korunk leggyorsabb gépének méreteivel a Concorde utasszállítóval. Ha megvizsgáljuk ezeket a tényeket, kicsit olyan érzésünk van, mintha egy korábbi nemzedék vagy emberi faj irányította volna a fejlődésünket egy kis szamárvezetőt adva a mai technikai felfedezésekhez.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás