promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes kép terjed a neten az orosz-ukrán háborúból, elemi erővel hat a misztikus felvétel, amely az év fotója díjra is pályázhat
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az acélgyárat védő egyik katonáról készült elképesztő fotó.​

Az orosz-ukrán háború egyik legikonikusabb helyszíne lett az immár több hete ostromlott acélgyárat, az Azovsztal. Az ukrán katonák hősiesen védik, míg az oroszok folyamatosan támadják az ipari létesítményt. A Mariuoplban található ipari létesítményben, és főleg a zegzugos pincékben a várost védő katonák utolsó egységei szorultak be. De az ukrán katonák nem adták meg magukat.

Töb száz ukrán katona lehet még az épületben, korábban pokoli képek is felkerültek az ottani állapotokról az internetre. Korábban brutális kazettás bombákkal is támadták az épületet az oroszok.

Az Azovsztal-i harcokról amúgy a nemrégiben az Eurovíziós Fesztivál-győzelmet bezsebelő ukrán együttes, a Kalush Orchestra is megemlékezett a döntőben. Az együttes győzelme szimbolikus is volt, hiszen megmutatta Európa kiállását a háború sújtotta Ukrajna mellett.

Fellépésüket azzal zárták:

"Kérjük, segítsenek Ukrajnán, segítsenek Mariupolon, segítsék az Azovsztalt most."

Az ukrán védők kitartásáról pedig az elmúlt napokban egy elképesztően misztikus fotó is készült, amely simán pályázhat majd az év fotója díjra is. A kép a Twitteren jelent meg, és egy ukrán védő, Dmitrij Kazatszkij alkotása. A fiatal ukrán katona az Azovsztal gyár megsérült része alatt áll, ahol beszűrődik a fény, és megvilágítja a férfi testét.

(via HVG)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás