promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Windowst használsz? Rengeteg magyart idegesít ez a funkció, pedig könnyű kikapcsolni
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Windows fokozatosan vezette be ezt a funkciót, de a legtöbb felhasználó már biztosan találkozott vele.

Mondhatni szépen terjed a Windows 11, de a többség még nem szívesen vált át a Windows 10-ről. Mindig ez szokott történni, hogy ha érkezik egy új operációs rendszer – a felhasználók többsége szeret kivárni.

Ez gyakran indokolt is, mivel sok hiba szokott felszínre törni a semmiből. Múltkor például az AMD Ryzen processzorral rendelkező tulajdonosok panaszkodtak teljesítménycsökkenésről. Szóval akadhatnak rejtett hibák, de azért bátran kimondhatjuk, hogy érdemes feltelepíteni a Windows új verzióját.

A Windows 11-nek azért sok piros pontot is be lehet írni. Múltkor például kikapcsolták benne az IBM által a '80-as években kifejlesztett SMB1 protokollt, biztonságosabbá téve ezzel a fájlmegosztást.

A Windowsban persze előkerül néha egy olyan újítás, ami a legtöbb embernek idegesítő lehet. Legutóbb egy ismerősöm amiatt kért segítséget, mert panaszkodott, hogy pár hónapja megjelent neki a hírajánló, és már a falra mászik tőle.

A widget fokozatosan került bevezetésre, és mindenkinél megjelent szép lassan. Bár néhányan praktikusnak tartják, de a legtöbb embert inkább idegesíti. Ugyebár jobb oldalt kell keresni, ami jelzi is most nekem az időjárást: szép napos idő van, és 23 fok. Ha odavisszük a kurzort, akkor felugranak a hírek.

Ha nincs rá szükségünk, és szabályosan kiborít minket, hogy ott díszeleg, akkor van egy jó hírünk, mert semmi perc alatt ki lehet kapcsolni.

Vigyük rá a kurzort a hírajánlóra ahol éppen mutatja az időjárást. Nem kell félni, hogy felugranak a hírek, majd eltűnik. Klikkeljünk a jobb egérgombbal, majd keressük meg a hírek és érdeklődési területek menüpontot, és kattintsunk a felugró ablaknál a kikapcsolásra.

Ha elkezdene hiányozni a widget, és megbántuk, hogy kikapcsoltuk, akkor ugyanaz a lépés, csak akkor az ikon és szöveg megjelenítésére kell kattintani. Tényleg egyszerű a ki- és bekapcsolása, csak hát a legtöbb felhasználó nem tudja, hol keresse.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás