promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
UFO lebegett Magyarországon egy kocsma felett, kamionosokat is követett - igazi magyar retró az 1990-es Nulladik típusú találkozások
Borítókép:  Profimedia - Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Nulladik típusú találkozások egy ikonikus magyar műsor volt a kilencevenes években.

Az 1990-ben kezdődő televíziós műsor így harminc év elteltével, Youtube-bal, Facebook-kal, internettel és többszörös digitális forradalommal a hátunk mögött valószínűleg nagyon szürreálisnak tűnhet, ám sokkal őszintébb is bármelyik internetes földönkívüli tematikájú dokusorozatnál. Igazi rentróhangulat árad a képkockákból, miközben talán első ízben foglalkoznak ennyire behatóan a magyar ufo-észlelésekkel.

1990-ben, amikor a műsor képernyőre került, egy még nincs-már nincs világban éltek az emberek, amikor a régi világ már letűnt, ám az új még nem épült fel teljesen. Pár évvel ezelőtt történt a csernobili atomkatasztrófa, egy olyan baleset, amely példátlan az embersiég történelmében. Majd összeomlott a Szovjetunió is, erre pedig korábban nagyon kevesen számítottak. Olyan események jöttek egymás után, amelyek addig valószerűtlenenek tűntek. A kaotikus világ keretei között pedig rengeteg újdonság futott a felszínre a televíziós szcénában is.

Ilyen volt a Nulladik típusú találkozások című televíziós műsor is, ahol a paranormális jelenségekkel foglalkoztak elsősorban. A műsort a Magyar Televízió 2-es csatornáján láthatták a nézők általában este 22.15-ös kezdéssel. A külföldi minták mellé pedig rengeteg magyar sztorit tálaltak a szerkesztők. A műsort a korszak egyik ragyogó tehetségű és nagyon népszerű televíziós személyisége, publicistája Déri János vezette, aki később egy kötettel is jelentkezett a témában.

A Nulladik típusú találkozások főcíme is nagyon ikonikusra sikeredett, a montázsszerűen egymás után következő képek tényleg félelmetes és misztikus hangulatot kölcsönöztek az egész műsornak.

Az egyik legjobb adásban például kamionosok beszélnek arról, hogy követte őket egy UFO, és még akkor is ott volt, amikor egy kocsmánál megálltak:

(via Vezess.hu)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás