promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Robbanások rázták meg Oroszországot - Ukrajna állhat a háttérben?
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Lángok csaptak fel Oroszországban az ukrán határhoz közel. 

Hétfő hajnalra robbanásokat jelentettek a Moszkvától 380 kilométerre délnyugatra fekvő nyugat-oroszországi Brjanszk városában. A hírek szerint két olajtároló lángol a 400 ezres városban, ami nagyjából félúton fekszik Kijev és Moszkva között.

A halottak száma még kérdéses, a források 7 és 25 közé teszik a számukat. Az orosz Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma elismerte, hogy tűz ütött ki egy olajtárolóban.

Később a város másik pontján is kigyulladt valami, ami egyes hírek szerint egy katonai létesítmény, mások szerint szintén egy tároló. Ezek egymás mellett találhatóak, és nem egyértelmű, hogy melyik lángol.

Brjanszk városa fontos olajipari központ, itt fut a világ leghosszabb olajvezetéke, amit a Transznyeft nevű cég üzemeltet. Európa felé is ez továbbítja az orosz olajat.

Egyes hírek szerint az itteni raktárak fontos ellátói az Ukrajnában harcoló orosz csapatoknak. Üzemanyagot, rakétákat és tüzérségi lövedékeket szállíthattak innen.

A robbanások után azonnal elindultak a spekulációk, hogy ukrán támadás állhat-e a háttérben, de ezt még nem erősítették meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás