promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orosz-ukrán háború: váratlan bejelentés történt Oroszországban, amire senki nem is számított
Borítókép:  Profimedia / Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagy lehet a baj?

Oroszországban azt jelentették be, hogy ezentúl nem közölnek majd kereskedelmi adatokat, így mostantól kezdve nagyon nehéz lesz majd meghatározni, hogy az orosz gazdaság milyen állapotban van, mióta kitört az orosz-ukrán háború, illetve a Nyugat gazdasági szankciókkal sújtotta az országot. Az oroszok hallgatása miatt nehéz lesz tehát majd pontos adatokkal számolni a változást illetően, ám a szakértők szerint így is nagy lehet a baj - írja a német Reuters cikke nyomán a Blikk.

Az orosz vámszolgálat ezentúl tehát nem közöl majd import- és exportadatokat. A bejelentés szerint ideiglenesen függesztik fel az adatok nyilvánosságra hozását az orosz hatóságok.

A német lap még Vlagyimir Bulavint is idézi, aki az orosz vámszolgálat vezetője. Bulavin az Interfax hírügynökségnek az eset kapcsán úgy indokolta a döntés hátterét:

"A Szövetségi Vámszolgálat nem tesz közzé statisztikát az importról és az exportról. Támogatom ezt a döntést, szerintem indokolt, hogy elkerüljük a téves becsléseket, a spekulációkat és az importtal kapcsolatos ellentmondásokat. Ez egy ideiglenes intézkedés"

A Napi.hu cikke szerint a vámszolgálat a háború előtt minden hónap első tíz napján közzétette a legfontosabb export- és importadatait az ország legfontosabb termékeinek. Legutóbb márciusban tették közzé a januári adatokat. Így egyelőre a háború utáni első hónap adatai sem lesznek megismerhetők.

Legutóbb az ATV-n egy szakértő arról nyilatkozott, hogy akár évekig is elhúzódhat, ő ezzel indokolta a kijelentését: 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás