promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A tűzzel játszanak az oroszok Csernobilban – a megszállók megint rongáltak
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem igazán veszik komolyan a csernobili atomerőmű biztonságát.

Tovább folyik a véres háború Ukrajnában, és úgy néz ki, hogy az újabb béketárgyalás, amitől az oroszok sem zárkóztak el ismét nem fog eredményre vezetni.

Az ukrán katonákat és civileket próbálják megtörni a folyamatosan támadásokkal, míg Oroszország már annyi szankciót kapott a nyakába, hogy felsorolni is hosszú lenne. A legutóbbit viszont pont az orosz kormány vezette be, mert leállították az Instagramot, ami nem hajlandó megszűrni az orosz ellenes tartalmakat.

Közben nem jöttek jó hírek a csernobili atomerőmű környékéről sem. A helyet még az Ukrajna elleni támadás első napján foglalták el az oroszok. A világ legsúlyosabb nukleáris katasztrófájának helyszínén ma már nem termelnek energiát, de az egykori erőmű folyamatos felügyeletet igényel.

A hvg.hu anno Aszódi Attila nukleáris szakértőt idézte, aki azt mondta, hogy szükséges a folyamatos villamosenergia-ellátás, mert alapvető követelmény, hogy a nukleáris létesítményen belüli folyamatokat nyomon kövessék.

Aszódi rámutatott, hogy továbbra is nagy baj, hogy a létesítmény közelében harcok dúlnak, amik a biztonságos villamosenergia-ellátást is érintik. A harci cselekmények ráadásul az egyéb beavatkozási lehetőségeket is korlátozhatják, ha esetleg valahol be kell avatkozni, hogy elkerüljék a nagyobb problémákat.

A friss jelentések szerint a megszállók ismét megrongálták a csernobili atomerőmű vezetékét, amelyet tegnap megjavítottak a szakemberek.

Egy csapat kénytelen lesz ismét a veszélyzónába menni, és helyreállítani a károkat.

„Március 13-án 19 óra 7 perckor a vezetéket feszültség alá helyezték, és megkezdődött a csernobili infrastruktúra és Szlavutics város áramellátásának helyreállítása. Ezeket a munkálatokat azonban nem tudták befejezni, mert a megszállók hamarosan ismét megrongálták a vezetéket”

- számoltak be róla.

Hozzátették, hogy a csernobili atomerőmű megbízható áramellátása nukleáris biztonság szempontjából kritikus fontosságú.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás