promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
TikTok-ozol? Váratlan hír jött, aminek nagyon sokan nem fognak örülni Magyarországon sem
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Valószínűleg erről nagyon sokan nem tudtak még, pedig korábban is pedzegették.​

Publikáltak egy friss tanulmányt, amelyben azt vizsgálták meg, hogy mely platformok és közösségi média alkalmazások gyűjtik rólunk, emberekről (felhasználókról) a legtöbb adatot. A vizsgálat pedig olyan eredményt hozott, miszerint az adatgyűjtés terén a Youtube és a TikTok jár az élen.

A TikTok esetén pedig az a történetben pedig az a rejtélyes, hogy a platform hogy használja fel az adatokat. A kutatásról eredetileg a Fox Business számolt be.

Mégis hogy történt a vizsgálat? Az URL Genius, amely mobilmarketinggel foglalkozik az iOS 15 operációs rendszerének aktivitásfigyelőjét monitorozta le, azt nézve, hogy az appok mennyit kommunikálnak külső hálózatokkal. A Youtube és a TikTok esetén 14-14 kapcsolatot azonosítottak, míg más közösségi média alkalmazásoknál az átlag 6 kapcsolat volt csupán.

Ráadásul a TikTok esetén szinte mindegyik "third-party" kontakt volt, amelyeknél nem lehet tudni, hogy hol landolnak.

A jelentés kiemeli, hogy a felhasználók jelenleg nem láthatják, hogy milyen adatokat osztanak meg az alkalmazásfejlesztők harmadik féllel, illetve azt sem, hogy hogyan használják az adataikat.

Amúgy a TikTok esetén az USÁ-ban komoly tiltások vannak, az Egyesült Államok hadseregénél a kormányzati eszközökön nem lehet használni az alkalmazást.

(via Portfolio)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás