Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Az oroszok várospusztító tengeralattjárója bármikor képes elhozni a világvégét

Az oroszok várospusztító tengeralattjárója bármikor képes elhozni a világvégét

Tech & Tudomány

Az oroszok várospusztító tengeralattjárója bármikor képes elhozni a világvégét

Tech & Tudomány

Promotions 10:10

Évtizedek óta fejlesztik a lopakodó technológiával felszerelt szörnyeteget.

Az ukránokkal háborúra készülődő oroszok egyik legveszedelmesebb vízi fegyvere a Belgorod nevű tengeralattjáró. A 184 méter hosszú szörnyeteget igazi „várospusztítónak” tartják a rajta lévő atomtöltetű torpedók miatt.

A Belgorod egyértelműen a világ legnagyobb harci tengeralattjárója, a britek legmodernebb, lopakodó technológiával megépített, Astute-osztályú tengeralattjárói például csak fele ekkora méretűek, vagyis eltörpülnek mellette.

Idén állítják először szolgálatba, arra tehát már lényegében alkalmas lesz, hogy az oroszok ellen felsorakozó nemzetközi erőket valamennyire sakkban tartsa. A 14 700 tonnás monstrum nukleáris Poseidon torpedóit már mesterséges intelligencia vezérli.

A Belgorod arra is képes, hogy mini-tengeralattjárókat bocsásson ki magából, ezzel is növelve hatékonyságát – tisztára, mint egy James Bond-filmben! A vízben haladni képes drónjaival pedig szabotázscselekményeket lehet végrehajtani, például elvágni a tengerfenékre fektetett internetkábeleket, ami az egész globális kommunikációra kihatással lenne.

A hírek szerint a tengeralattjárót csak nyáron szeretnék hadrendbe állítani, bár az éles teszteken már túl van. Feltehetőleg a Csendes-óceánon állítják szolgálatba, így fenyegetést jelenthet a nyugati parton lévő amerikai tengeri bázisokra, illetve a Los Angeleshez hasonló nagyvárosokra.

Természetesen a Belgorod is lopakodó technológiával felszerelt, és mivel nukleáris energiával hajtott, ezért bárhová el tud jutni a Földön anélkül, hogy felfedeznék. 8 darab, egyenként 24 méter hosszú Poseidon atomtöltetű torpedói bármikor képesek lennének elhozni a világvégét.

Borítókép: Profimedia

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria