promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csernobilban törhet ki az orosz-ukrán háború - az ukránok felsorakoztak a radioaktív övezetben
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ukrán katonák lepték el a csernobili atomerőmű és Pripjaty környékét, mert Kijev szerint az oroszok onnan fognak támadni.

Az egész világ figyelemmel kíséri az orosz-ukrán konfliktust. A brit védelmi miniszter nemrég azt közölte, hogy rengeteg orosz katona szivárgott be Ukrajnába, közben az amerikaiak pedig készenlétbe állítottak 60 ezer katonát.

A legfrissebb hírek szerint Kijev több ezer ukrán katonát vezényelt ki Pripjaty közelébe, ugyanis úgy vélik, hogy az oroszok tisztában vannak azzal, hogy a csernobili atomerőmű közvetlen környezete az ország egyik leggyengébb pontja, amelyen keresztül az orosz erők a szövetséges Fehéroroszország segítségével utat törhetnek az ukrán főváros irányába.

A LADBible azt írja, hogy az ukrán katonákat fegyverekkel és sugárdetektorokkal látták el, valamint protokollt vezettek be annak érdekében, hogy a katonák ne töltsenek túl sok időt az erősen radioaktív zónákban. A mérgezés veszélye ugyanis továbbra is fennáll a térségben, így aztán érthető, hogy Kijev veszélyes lépése nagy felháborodást váltott ki.

Közben Oroszország továbbra is tagadja, hogy bármiféle inváziót tervezne Ukrajna ellen. Az ukrán katonák két hónapot fognak tölteni Csernobilnál.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás