promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lyukat vágott a ködbe az orosz teherszállító repülőgép – brutális látvány!
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az An–225 Mrija még a szovjetek űrprogramjához lett kifejlesztve.

Az Antonov An–225 Mrija teherszállító repülőgépet még akkor alkották meg, amikor állt a Szovjetunió. A birodalom pár évvel később szétesett, de az 1988-ban konstruált gépcsoda ma is a világ legnagyobb légi teherszállítójának számít a 640 tonnás maximális felszálló tömegével.

A masina 250 tonna hasznos terhet tud szállítani, ezért széles körben alkalmazzák szívesen. Valójában az An–225-öt a szovjet űrprogram kiszolgálására fejlesztették ki, de aztán gyorsan profilt váltottak nála.

A modellt 2019-ben felújították, vagyis néhány éve már a modernizált változata szeli az eget. Szó szerint ezt teszi, amit egy nemrég Lengyelországban készült döbbenetes videó is bizonyít. A hat hajtóműves, összesen 1377 kN tolóerejű szörnyeteg leszállás közben szabályos csatornát vágott a sűrű januári ködbe – a jelen lévők óriási megrökönyödésére.

A „lyuk” percekig megmaradt, láthatóvá téve a kék eget. A nem túl ideális körülmények egyébként kisebb kárt okoztak a gép futóművében, ám ez nem akadályozta a biztonságos landolást.

A jelenlegi legnagyobb utasszállító gép az Airbus A380-as, de az An–225-nek mellette sem kell szégyenkeznie a 32 kerekével és 88 méteres szárnyfesztávolságával. A maximális sebessége is tekintélyt parancsoló, 850 km/h.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás