promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Figyelmeztetést adott ki az OTP – ha nem akarod, hogy ellopják az adataidat, erre figyelned kell
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ismét csalók élnek vissza az OTP Bank nevével.

A digitális világban már mindig résen kell lenni, de alapvető szabály, hogy ne adjuk ki az adatainkat ismeretleneknek. Az már eleve gyanús kell legyen, hogy ha egy cég a bankkártyánk adatait kéri. Ne felejtsük el, hogy azt soha senkinek sem szabad kiadni.

Persze más a helyzet, hogy ha maga a bankunk érdeklődik efelől, mert így könnyebben be lehet ugrani a csapdába.

Az OTP Bank most a hivatalosan oldalán hívta fel a figyelmet arra, hogy csalók az ügyfelek biztonságára hivatkozva kérik adataik frissítését.

Az adathalász levél tárgya minden esetben: [Fwd: Kérem teljesítse kérését # ].

A csalók az OTP Bank logóját használják, de sokaknak gyanús lehet, hogy a levél rengeteg nyelvtanilag helytelen kifejezést tartalmaz.

Ha ilyen, vagy ehhez hasonló leveleket kapunk az info@each.com.au vagy a webmaster@each.com.au címekről, akkor azonnal töröljük azt, és ne reagáljunk a megkeresésre.

Az OTP Bank arra is felhívja a figyelmet, hogy internetbankba csak a megszokott módon lépjünk be, ne e-mailen küldött linkek alapján.

Ha valaki mégis követi a levélben az utasításokat, akkor egy, az OTP Bank internetbankját utánzó oldalra jut, ahol személyes és bankkártya adatok megadását kérik. Ha valaki megadta, tegyen feljelentést a hatóságoknál, tegyen bejelentést az OTP Bank ismert csatornáin, illetve ellenőriztesse számítógépét/telefonját egy szakemberrel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás