promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az oltás miatt tényleg AIDS-esek leszünk?
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Vizsgálat indult a brazil elnök ellen, aki azt mondta, hogy a koronavírus elleni vakcinák növelhetik az AIDS vírusával való megfertőződés veszélyét.

Sok rémhírt és tévhitet olvashattunk már a koronavírus elleni vakcinákkal kapcsolatban, de a legújabb mindegyiken túlmutat. Ráadásul az új rémhír nem kisebb személytől származik, mint a brazil elnöktől, Jair Bolsonarótól, aki ellen a brazil legfelsőbb bíróság egyik bírája vizsgálatot rendelt el a kijelentése miatt.

Bolsonaro ugyanis októberben azt állította, hogy a koronavírus elleni vakcinák növelhetik az AIDS vírusával való megfertőződés veszélyét.

Az elnökkel való beszélgetés élő adásban zajlott, amelyet a közösségi média több platformja is közvetített. A Facebook és a YouTube azonnal le is tiltotta Bolsonarót, aki azzal próbálta védeni magát, hogy csak egy újságcikkből idézett.

Nem ez az első alkalom, hogy a brazil elnököt bírálják a sajátos járványkezelése miatt: ő maga is nagy oltásellenes hírében áll, a világjárvány kezdetén még ”aprócska megfázásnak” nevezte a Covid-19-et, továbbá keményen bírálta számos brazil állam korlátozó intézkedéseit is.

Természetesen az ENSZ AIDS elleni világprogramja azonnal reagált a rémhírre, idézem:

„a gyógyszerfelügyeletek által jóváhagyott, koronavírus elleni vakcinák a legtöbb ember számára biztonságosak, köztük a HIV-fertőzötteknek is”.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás