promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Használod a YouTube-ot? Akkor ennek a változtatásnak nagyon nem fogsz örülni
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A YouTube kicsit belepiszkál a felhasználók véleménynyilvánításába.

Biztosan sokan vannak úgy vele, hogy amint rákattintanak egy videóra a YouTube-on, rögtön megnézik, hogy mennyin áll a like-dislike arány.  

Ez olykor azért is hasznos, mert az ember le tudja ellenőrizni, hogy nem fut-e bele egy úgynevezett fake, vagyis átverős videóba. Ugyebár a YouTube-on is rengeteg a troll, és szeretnek olyan videókat felpakolni, amiknek köze nincs ahhoz, amire rákerestünk. Bár ezeket a videómegosztó egy idő után eltünteti, de ők sem tudnak mindent kiszúrni.

A cég úgy döntött, hogy innentől nem mutatja a dislike-ok számát. A döntés hátterében az áll, hogy a YouTube meg akarja védeni a tartalomgyártókat az úgynevezett „dislike-zaklatástól” vagy támadástól.

Tény, hogy a trollok le tudnak húzni egy videót, de azért túl nagy arányban nem, szóval a videómegosztó ezzel kicsit belepiszkál a szabad véleménynyilvánításba, és elvesz egy olyan funkciót a felhasználóktól, ami több hasznot hozott, mint kárt okozott az utóbbi időben.

A cég arra is hivatkozik, hogy az egyik tesztjükben, amikor a felhasználók használhatták ugyan a dislike gombot, de nem láthatták a számláló eredményét, akkor kevésbé fordult elő „dislike-zaklatás”. Persze az is lehet, hogy a nézőket kicsit megkavarta, hogy nem láthatják az eredményeket.

Szóval innentől csak a like-ok számát mutatja a nézőknek a YouTube, a dislike-okat kizárólag a videók feltöltői nézhetik meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás