promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szoktál képeket nézegetni a Facebook-on? Akkor van egy nagyon rossz hírünk, amelynek több százezer magyar nagyon nem fog örülni
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Volt, nincs. A világon 640 millió felhasználó szerette ezt a featuret.

A Facebook nagy bejelentést tett, eltűnik az arcfelismerű cumó a közösségi média felületen megjelenő képekről, így pedig közel 1 milliárd emberi arcképet töröl a rendszeréből a gigavállalat.

A változtatásról szóló hírt Jerome Pesenti, a Facebook anyavállalata, a Meta mesterséges intelligenciáért felelős alelnöke jelentette be.

A cég azt is elárulta, hogy napi szinte körülbelül 640 millió ember használta ezt a featuret. A techvállalat már korábban is elkezdett visszavenni azokból az erőforrásokból, amelyeket ennek a funkciónak a tökéletesítésére fordították. Szépen lassan inkább elkezdtek visszavenni a tudásából, például már korábban megszűnt annak a lehetősége, hoyg automatikusan címkézzék a fotókon lévő arcokat.

Pesenti annyit árult el, hogy a döntés mögött személyiségi jogi problémák vannak. A növekvő társadalmi aggodalmakat mérlegelve döntöttek arról, hogy inkább megszüntetik ezt a funkciót.

(via 444)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás