promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Tesla alighanem még idén leleplezi eddigi legolcsóbb kocsiját
Borítókép:  CarForce247
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szinte a köznapi halandók számára is elérhetővé válik a 7 millió forint körüli árával.

Szuper dolog, hogy a Tesla mindig a tervezett árát közli elsőként az autóújdonságainak, a műszaki paraméterek többnyire másodlagosak. Talán jól is van ez így, hiszen a legtöbb vásárlónak nem feneketlen a pénztárcája.

Úgy néz ki, hogy a ferde hátú Q modellt már 25 ezer dollár (nagyjából 7,4 millió forint) alá tudják szorítani, az elektromos kocsik tehát egyre inkább elérhetővé válnak a széles tömegek számára is.

Egyetlen szépséghibája a dolognak, hogy még nem tudjuk, mikor érkezik, mi lesz a neve, és hogyan fog kinézni. A régóta beharangozott „olcsóságot” a német CarForce247 oldal most a vezérképünkön látható módon képzelte el.

Elon Musk Tesla-vezér már annyit elárult róla, hogy a kompakt elektromos autó Kínában (hol máshol) fog készülni, és a legutóbbi negyedéves pénzügyi beszámoló ismertetése során arra is fényt derített, hogy nem Model 2 lesz a neve. A szaksajtó a Model Q nevet valószínűsíti, a gyártás megkezdését pedig 2023-ra prognosztizálja.

Természetesen nemcsak elektromos hajtásúnak, hanem önvezetőnek is tervezik. Ez pedig azzal járhat, hogy már a kormánykereket és a pedálokat is elhagyják belőle. Kissé merész döntésnek tűnik, figyelembe véve, hogy még ma is elég gyakoriak az önvezető Teslákkal történt balesetek.

Bár egyelőre csak fantáziarajz készült az újdonságról, sokan máris kritizálni kezdték azt. Az egyik kommentelőnek például a túl kicsi hátsó ajtók nem tetszenek, véleménye szerint négy normál méretű ajtó is elférne a kocsin, még akkor is, ha nyilvánvalóan kompaktabb a Model 3-nál.

Azért érdemes már most beszélni a piacot minden bizonnyal felforgató újdonságról, mert a Tesla általában egy-két évvel a megjelenés előtt szokta leleplezni a modelljeit. Lassan tehát elérkezik ennek is az ideje, addig pedig marad a találgatás.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás