promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Micsoda?! Elon Musk a Marsra küldi meghalni a barátnőjét?
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Esztelenség azt gondolni, hogy olyan irdatlan távolságból bárkinek is lehet visszaút.

A Tesla és néhány elképesztő Mars-projekt multimilliárdos atyja, Elon Musk 2018 óta jár a Grimes művésznéven ismert kanadai énekesnővel. A kapcsolatuk eddig működőképesnek tűnt, most viszont olyan hírek röppentek fel a párról, ami legalábbis elgondolkodtató.

Grimes a közelmúltban ugyanis kijelentette, hogy

„kész vagyok meghalni a Mars vörös porával a talpam alatt!”

A Mirror szerint Musk barátnője 50 éves korában szeretne a távoli bolygóra költözni (erre még 2038-ig, 17 évig kell akkor várnia), hogy ott segítsen egy emberi kolónia létesítésében. Légkör és folyékony víz nélkül az efféle expedíciók – most úgy tűnik – halálra vannak ítélve, arról nem is beszélve, hogy baj esetén legalább fél év, mire a Földről segítséget tudnánk küldeni olyan irdatlan távolságra.

Fotó: instagram.com/grimes

Elon Musk úgy tervezi, hogy 2050-ig kereken egymillió embert költöztetne át a Marsra, és ezek szerint nem sajnálna búcsút venni élete jelenlegi párjától (és gyermeke anyjától) sem. Grimes bátorsága elismerésre méltó, és az énekesnő egyelőre csupán attól tart, hogy az új bolygóra költözés miatt fel kellene hagynia énekesi pályájával, hogy aztán élete végéig fizikai munkát végezzen.

Néhány szakértő mindezzel együtt azt gondolja, hogy rövidtávon hülyeség lenne asztronautákat küldeni a Marsra. Ez a véleménye Bill Andersnek is, aki tudja, mit beszél, hiszen a hatvanas években 10-szer kerülte meg a Holdat az Apollo–8 űrhajóval.

A 85 éves ex-űrhajós támogatja az ember nélküli küldetéseket, de embereket oda utaztatni szerinte túlságosan drága és értelmetlen volna.

„Mi késztet bennünket arra, hogy a Marsra menjünk? Szerintem ez még a közvéleményt sem izgatja túlságosan” – mondta ki őszintén Anders.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás